17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εργαζόμενοι Ομίλου ΟΤΕ: Τα κέρδη σε μία επταετία αυξήθηκαν κατά 88% ενώ το κόστος των μισθών μειώθηκε κατά 55%

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ – ΟΤΕ αναφέρει τα εξής σχετικά με την απεργία των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ:

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει για το μέλλον της εταιρείας, για το πώς είμαστε σήμερα, πώς φτάσαμε ως εδώ. Για το τι πρέπει να αλλάξουμε και τι σημαίνει για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ.

Δυστυχώς δεν κόμισε γλαύκας, καθώς όλα όσα ανέφερε είναι χιλιοειπωμένα και δεν προσέθεσε κανένα νέο στοιχείο στο δημόσιο διάλογο.

Οφείλουμε όμως να καυτηριάσουμε τη φράση ότι όλα όσα κατάφερε η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης δεν ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης με τα σωματεία.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

Μεταξύ 2012 και 2019 τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων (EBIDTA) αυξήθηκαν κατά 88%. Επίσης, μετά το 2016 τα προαναφερθέντα κέρδη αυξάνονται 6% κατά μέσο όρο, ανά έτος.

Μεταξύ 2012 και 2019 το συνολικό μισθολογικό κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αποδοχές και τα επιδόματα του προσωπικού, τα κόστη σχετιζόμενα με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης και οι πόροι για τον λογαριασμό νεότητας, μειώθηκαν κατά 55%.

Το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό επί των εσόδων μειώθηκε μεταξύ 2012 και 2019 κατά 56%. Ειδικά, το 2018 αντιστοιχούσε στο 15,6% των εσόδων, όταν το 2012 το μισθολογικό κόστος ήταν ίσο με το 31,8% των εσόδων.

Όλα αυτά προέκυψαν ακριβώς επειδή εταιρεία και ΟΜΕ-ΟΤΕ υπέγραφαν ΣΣΕ με αίσθημα ευθύνης.

Αλήθεια αναρωτιόμαστε ποια είναι η οικονομική συνεισφορά των μελών της Διοίκησης στην βιωσιμότητα της εταιρείας αυτή την οκταετία;

Επειδή κάποιοι χλευάζουν τον παλιό ΟΤΕ, αυτός, κύριοι, με τα όποια παλιά του προβλήματα και τις δυσλειτουργίες αναπτύχθηκε από την Αρμενία μέχρι την Αλβανία, καθιστώντας τον έτσι την μεγαλύτερη εταιρεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αλήθεια δεν είναι ότι με δική σας αποκλειστικά ευθύνη μας γυρίσατε στην εποχή του ’80, όπου χρειάζεται μέσο για μια νέα σύνδεση ή αποκατάσταση μιας βλάβης;

Το 24/48 μέρες, κύριοι της Διοίκησης, είναι αποκλειστικά και πάλι δικό σας επίτευγμα.

Η πλευρά των εργαζομένων προσέρχεται στην αυριανή 16/01/2020 συνάντηση για διαπραγμάτευση ΣΣΕ με στόχο να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία, η οποία είχε διασαλευτεί μετά τις άστοχες κινήσεις της διοίκησης.

"google ad"

  • H υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ
  • Τριετούς διάρκειας με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους
  • Πραγματικές αυξήσεις για όλους θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας Διοίκησης και εργαζομένων για την κοινή πορεία στο μέλλον.

Εάν δεν εισακουστούν από τη Διοίκηση τα αιτήματά μας , ο αγώνας που κάναμε μέχρι τώρα δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή. Δεν σταματάμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τέλος, επειδή πολλά ακούστηκαν για την στάση μας, δεν μας αγγίζουν ανακοινώσεις και δημοσιεύματα καθώς εμείς ρητά δηλώσαμε ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες με κουκούλες, είτε από καλοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη που μηνύουν εργαζόμενους, είτε από πληρωμένους κονδυλοφόρους. Σας καλούμε, κύριοι της Διοίκησης, να πράξετε το ίδιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ