Εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου: Χορτάσαμε από ψέματα

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση ενάντια στον Δημήτρη Ρίζο και τις δηλώσεις στην εκπομπή «Βράδυ» που μεταδόθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου. «Χορτάσαμε από ψέματα» αναφέρουν και απαντούν σε όσα ανέφερε ο εκδότης.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων. 

Εμείς οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου, δεν εκπλαγήκαμε καθόλου από το ρεσιτάλ ψεμάτων του Δημήτρη Ρίζου στην εκπομπή «Βράδυ» που μεταδόθηκε την Πέμπτη (24/01). Άλλωστε επί 1,5 χρόνο χορτάσαμε από ψέματα. Αυτό όμως δε σημαίνει, πως θα επιτρέψουμε να μείνουν αναπάντητα.

"Sponsored links"

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Δημήτρης Ρίζος στην τηλεοπτική του εμφάνιση επιχείρησε να εμφανίσει τους εργαζομένους σαν ιδανικούς παράφρονες αυτόχειρες.
Μας …εκλιπαρούσε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, αλλά εμείς προτιμήσαμε να μείνουμε απλήρωτοι. Μας… εκλιπαρούσε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, αντ’ αυτού, εμείς επιλέξαμε την ανεργία.

Ας επιστρέψουμε όμως στην πραγματικότητα:

– ΨΕΜΑ1ο : Είπε ο Δ. Ρίζος: «Ήμουν ο τελευταίος που ήθελε να κλείσει η εφημερίδα και γι αυτό έκανα συγκέντρωση εργαζομένων».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε, με αφορμή τη δημόσια δήλωση του πως «κατά 90% έχω αποφασίσει να πτωχεύσω την εφημερίδα».

– ΨΕΜΑ 2ο : Είπε ο Δ. Ρίζος: «Η συγκέντρωση έγινε όταν τους χρωστούσα 3-3,5 μήνες».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε στα τέλη του Νοέμβρη του 2012, όταν ήδη οι οφειλές είχαν φτάσει στους 5 μήνες.

– ΨΕΜΑ 3ο: Είπε ο Δ. Ρίζος: «Τους πρότεινα σ’ αυτή τη συγκέντρωση, να πάρουν τα δεδουλευμένα τους με μοναδικό όρο να αποσύρουν τις αγωγές τους. Δεν το δέχθηκαν».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως η «πρόταση», όπως την χαρακτήρισε ο Δ. Ρίζος ήταν ένας πρωτοφανής εκβιασμός. Μας ζητούσε να δηλώσουμε παραίτηση από την δουλειά μας, χωρίς καμία άλλη απαίτηση (τις αποζημιώσεις για παράδειγμα) προκειμένου να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας και μόνο (ή μέρος αυτών, όπως έλεγε χαρακτηριστικά). Την «πρόταση» αυτή μάλιστα την είχε ονομάσει… Εθελουσία. «Αλλιώς θα την κλείσω και δεν θα πάρετε ούτε δεκάρα» είχε πει χαρακτηριστικά τότε. Όσο για τις αγωγές, εκείνη την εποχή δεν ήταν περισσότερες από τρεις.

– ΨΕΜΑ 4ο: Είπε ο Δ. Ρίζος: «Ήθελα να μειώσω το προσωπικό, δίνοντας το 40% των αποζημιώσεων»
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως αυτό που χαρακτηριστικά διατυμπάνιζε ήταν «Ξεχάστε τις αποζημιώσεις, τελείωσαν αυτά». Αρνήθηκε να δώσει ακόμα και τα δεδουλευμένα, όσων εξώθησε σε παραίτηση με τη συστηματική του άρνηση να καταβάλει τους μισθούς.

Είναι προφανές ότι ο Δ. Ρίζος έχει αποφασίσει να μην αφήσει την αλήθεια να του χαλάσει μια ωραία ιστορία. Στη δική μας περίπτωση -όφειλε ήδη να έχει καταλάβει- χτύπησε λάθος πόρτα.

Δεν διέφυγε τέλος της προσοχής μας η πόρτα που επέλεξε να χτυπήσει για να βρει βήμα και να αρθρώσει και πάλι μια σειρά από ψευδη και ανυπόστατα «κατηγορώ» κατά των εργαζομένων του. Όλοι θυμόμαστε τις περιπέτειες των συναδέλφων από τις  εκδοτικές επιχειρήσεις του Πέτρου Κωστόπουλου, με τα αιφνίδια λουκέτα σε αυτές. Αναρωτιόμαστε τελικά κατά πόσο ο κ. Κωστόπουλος εννοούσε το περίφημο δημόσιο «συγγνώμη» προς τους εργαζόμενούς του, όταν προβάλλει εργοδότες που ασελγούν ακόμη και στα στοιχειώδη εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, όπως ο Δ. Ρίζος».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις