15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εργοδότης καλείται να πληρώσει 16.000 ευρώ επειδή απέλυσε καρκινοπαθή εργαζόμενη

Ημερομηνία:

Άκυρη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας την απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης από τον εργοδότη της αμέσως αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο. Το δικαστήριο μάλιστα επιδίκασε μισθούς υπερημερίας ποσού 6.196€ και για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης επιδικάζει το ποσό των 10.000€ ως χρηματική ικανοποίηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Ένωση», η εργοδότρια εταιρεία, ενεργώντας κατά απόλυτα καταχρηστικό τρόπο προέβη «προληπτικά» στην απόλυση της εργαζόμενης μη περιμένοντας καν να μάθει την σοβαρότητα της κατάστασης, ποια ήταν η πρόγνωση για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της, αν και τι είδους θεραπεία απαιτούταν για την αντιμετώπιση του προβλήματος ή αν οι όποιες θεραπείες θα την εμπόδιζαν εν τέλει να παρέχει τις υπηρεσίες της, επηρεάζοντας έτσι και την ίδια την λειτουργία της σχέσης εργασίας που τους συνέδεε κοκ. Αντιθέτως, στο άκουσμα της επιβεβαιωμένης διάγνωσης, της ανακοίνωσαν και την απόλυσή της. Προφανώς, βέβαια, αυτή δεν ήταν μία απόφαση που ελήφθη εκείνη την στιγμή, αλλά αποφασίστηκε ταυτόχρονα με τη διάγνωση της παθήσεώς της. Όσο βεβαίως δεν υπήρχε οριστική διάγνωση η εργοδότρια εκμεταλλευόταν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της, ενώ όταν επισήμως διεγνώσθη το πρόβλημά της, προέβη στην απόλυσή της, μία απόλυση όμως προδήλως καταχρηστική και ως εκ τούτου άκυρη.

«Η Ένωση» επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε εργοδότη που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς του ως αναλώσιμα προϊόντα ό,τι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...