19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ερευνάται ο θάνατος γιατρού μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer από σπάνια ασθάνεια του αίματος

Ημερομηνία:

Οι υγειονομικές αρχές ερευνούν μία περίπτωση γιατρού στη Φλόριδα που πέθανε από μία ασυνήθιστη ασθένεια του αίματος 16 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Ο Δρ. Gregory Michael, ένας 56χρονος γυναικολόγος από το Μαϊάμι, έλαβε το εμβόλιό του στις 18 Δεκεμβρίου και 16 ημέρες μετά πέθανε από αιμορραγία στον εγκεφαλο, έγραψε η σύζυγός του Heidi Neckelmann σε ανάρτησή της στο facebook.

Σύντομα μετά τη λήψη του εμβολίου, ο 56χρονος ανέπτυξε μία εξαιρετικά σοβαρή ασθενεια του αίματος (θρομβοκυτοπενία) που δημιουργεί πρόβλημα στη ροή του αίματος.

Σε δηλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Pfizer, αναφέρει οτι “ερευνά” την υπόθεση αλλά, οπως αναφέρεται, “δεν πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση με το εμβόλιο”.

“Δεν έχουν υπάρξει σχετικα σημάδια στις κλινικές δοκιμές που έχουμε κάνει” η εταιρεια λέειι σε άλλο σημείο σημειώνοντας ότι “οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του νεκρού”.

Μέχρι αυτή τη στιγμή 9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna. Σοβαρά προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε 29 περιπτώσεις που σχετίζονται με σοβαρά αλλεργικά επεισόδια. Όμως, ούτε ένα δεν οδήγησε στον θάνατο. Πολλοι είχαν παρενέργειες όπως μουδιασμένα χέρια, κούραση, πονοκέφαλους ή πυρετούς, που συνήθως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...