Ερχεται νέο κύμα κατασχέσεων σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Κανένα σχόλιο

«Φουντώνουν» τα χρέη στην εφορία πριν καλά- καλά ξεκινήσουν οι πληρωμές για το φετινό φόρο εισοδήματος και με τη συμπλήρωση του τετραμήνου ανήλθαν στα 4,031 δισ ευρώ.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια μηνιαία αύξηση της τάξης των περίπου 800 εκατ. ευρώ, πριν μπούμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπου περιμένουν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Σημειωτέον ότι όσο προχωρά η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, τόσο αυξάνεται ο μέσος φόρος και η εκτίμηση είναι ότι οι “βαριές” δηλώσεις δεν θα υποβληθούν πριν από την καταληκτική προθεσμία.

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, λειτουργούν ως σανίδα σωτηρίας, ως αντίβαρο στην υστέρηση από τους παρακρατούμενους φόρους εισοδήματος, το ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης. Κλείνοντας ο Απρίλιος, 906.101 οφειλέτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ΑΑΔΕ κινήθηκε εναντίον 16.646 ακόμα οφειλετών. Συνολικά, από την αρχή του έτους, 67.045 οφειλέτες έχουν προστεθεί στη λίστα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

"Sponsored links"

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι με βάση το Αναθεωρημένο Στρατηγικό της Σχέδιο, η ΑΑΔΕ βάζει ως στόχο το 2020 να υπάρχει μηδενική αύξηση των οφειλών στην εφορία!

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today