15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή: Κανένα έγγραφο, ούτε εγγυητικές επιστολές έχει καταθέσει η Fraport ως όφειλε

Ημερομηνία:

Σε ερώτηση που κατάθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρεται ότι η Fraport δεν έχει καταθέσει κανένα έγγραφο, ούτε συμβάσεις με το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ αλλά ούτε και τις εγγυητικές επιστολές που όφειλε να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο.

Διαβάστε την ερώτηση:

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, στην FRAPORT.

Με έγγραφο αίτημα του Κόμματός μας στις 14/03/2017 καλούσαμε τον κ. Υπουργό να καταθέσει μέσα στις ημερομηνίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, τις συμβάσεις που υπέγραψε η FRAPORT με το Πυροσβεστικό Σώμα, την ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ καθώς και το σύνολο των εγγυητικών επιστολών που οφείλει να καταβάλει η FRAPORT στο ελληνικό δημόσιο μέχρι τα μέσα του Μάρτη 2017, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων της χώρας.

Παρά το ότι μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες, για κανένα σχετικό έγγραφο δεν λάβαμε γνώση, εγείροντας ερωτηματικά για τον λόγο αυτής της μεγάλης καθυστέρησης, καθώς και για το περιεχόμενο των συμβάσεων και των εγγυητικών επιστολών,

Λαμβανομένου υπόψη τους προβληματισμούς και την ανησυχία των εργαζομένων των εμπλεκομένων φορέων του δημοσίου, που προσφέρουν υπηρεσίες στα αεροδρόμια της FRAPORT, για το περιεχόμενο των συμβάσεων, επανακατεθέτουμε το αίτημά μας και Καλούμε τον κ. Υπουργό, να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα παραπάνω έγγραφα, προκειμένου να λάβουμε γνώση και εμείς ως κόμμα, αλλά και ο ελληνικός λαός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...