Ερώτηση Νίκου Χουντή προς Κομισιόν για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω της μειωμένης καρπόδεσης στις ελιές

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς την Κομισιόν για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες της Κρήτης και άλλων ελαιοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.Στην ερώτησή του, ο έλληνας ευρωβουλευτής, περιγράφει τη ζημιά που υπέστησαν χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το Μάρτιο και τον Απρίλιο – και οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τους παραγωγούς – και της επακόλουθης μειωμένης έως μηδενικής καρπόδεσης των ελιών, τονίζοντας την ανάγκη και διερευνώντας τη δυνατότητα άμεσης οικονομικής στήριξής τους.

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:

«Τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, παρατηρήθηκαν φέτος ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με ισχυρούς νότιους ανέμους, κατά την περίοδο άνθησης των ελαιοδένδρων.

"Sponsored links"

Αποτέλεσμα των δυσμενέστατων αυτών συνθηκών ήταν, όπως επιβεβαιώνεται από όλους τους επιστημονικούς φορείς και υπηρεσίες, η καρπόδεση στις περισσότερες περιοχές να εμφανίζεται φέτος, από ιδιαίτερα χαμηλή έως μηδενική. Τονίζεται ότι, το φαινόμενο αυτό δεν έχει ξαναπαρατηρηθεί, ενώ οι καιρικές συνθήκες που το προκάλεσαν δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τους παραγωγούς.

Δεδομένης της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που προμηνύεται για τους χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς της χώρας, και της άμεσης ανάγκης αποζημίωσης και ενίσχυσής τους,

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση για την αποζημίωσή των πληγέντων ελαιοπαραγωγών; Έχει δεχθεί η Επιτροπή αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για το λόγο αυτό μέσω των ΠΣΕΑ;

Τι άλλες δράσεις μπορεί να λάβει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση ώστε να δοθεί μία οικονομική ανάσα στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς;»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις