16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τη ρύθμιση χρεών των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου

Ημερομηνία:

«Ο ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ: ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ Ή Ο ΤΌΜΣΕΝ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ;»

Την απόλυτη εξόντωση, φυσική και οικονομική των Ελλήνων πολιτών, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω των ανάλγητων μνημονιακών μέτρων αλλά και της άρνησης της τρικομματικής συγκυβέρνησης για γενναία ρύθμιση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καταγγέλλει με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Οι πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες που χρωστούν στις Εφορίες δεν είναι ούτε φοροφυγάδες, ούτε λαμόγια, ούτε σε καμία από τις λίστες Λαγκάρντ» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι «πέρυσι τέτοιο καιρό, η Βουλή των Ελλήνων «κατάπιε» απόφαση που είχε πάρει για ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με 60 δόσεις, επειδή… θύμωσε ο κ. Τόμσεν που δεν τον ερώτησε ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τη ρύθμιση που έφερε στη Βουλή, αξιώνοντας ως ύπατος κυβερνήτης της χώρας να καταργηθεί ο σχετικός νόμος και να διαγραφεί από το ΦΕΚ!».

Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες, (η τελευταία σήμερα στη Δημοκρατία), σε συνδυασμό και με τη συνέντευξη που έδωσε ο Πωλ Τόμσεν την Κυριακή (Real News) αναφέρουν ότι η Τρόικα με ύφος Σουλτάνου, επιβάλλει στην τρικομματική συγκυβέρνηση να περιορίσει σε απαράδεκτα ελάχιστο αριθμό τις δόσεις προς τις Εφορίες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις συντάξεων και μισθών κατευθείαν από τις τράπεζες, να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων και να ποινικοποιήσει με συλλήψεις τον όποιον Έλληνα που εξαιτίας της μνημονιακής της οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να φοροδοτήσει».

«Αληθεύει ναι ή όχι ότι η Τρόικα σας απαγορεύει να κάνετε γενναίο αριθμό δόσεων, όπως το αποδέχονται Υπουργοί της κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη των συγκυβερνητικών κομμάτων; Εσείς κυβερνάτε ή η Τρόικα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και υπενθυμίζει στον Ιωάννη Στουρνάρα ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση για το «Εθνικό Ταμείο των Ληξιπρόθεσμων Οφειλετών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...