ΕΣΗΕΠΗΝ: Πολύ σοβαρό ζήτημα οι απειλές από σκοτεινά κέντρα για τη ζωή Βαξεβάνη – Νοδαρού

Κανένα σχόλιο

Με έκδηλη ανησυχία το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ παρακολουθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε τελευταία και αφορά τις απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα επαγγελματιών δημοσιογράφων οι οποίοι… τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην Δυτική Ελλάδα που σχετιζόταν με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Όπως αποκαλύπτεται, τα φερόμενα ως μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και πληθώρα ρεπορτάζ, εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου (μελών της ΕΣΗΕΑ) σε συνομιλίες με συνεργάτες τους η συγγενικά του πρόσωπα .

Από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων του συστήματος Νόμιμων Επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm στην Δυτική Ελλάδα Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

"Sponsored links"

Επίσης σοβαρότατο προβληματισμό προκαλεί το υλικό των φωτογραφιών που είχαν «τραβήξει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, συγγενικό του πρόσωπο, και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion fm , Γιώργος Μαρινόπουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Σπυρούνης , δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωϊνή», (μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ).

Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, με πρωτοφανές μίσος κάνουν λόγο για «ανθρώπους της νύχτας», για «κόψιμο λαιμών» και για «μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία τους χωρίς να φοβούνται ότι αυτό θα τους κοστίσει τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή τους.

Τονίζει δε ότι οι απειλές από σκοτεινά κέντρα το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητα του δημοσιογραφικού κόσμου, να παραμείνει ένας ισχυρός πυλώνας της δημοκρατίας στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις