Εσπασε ρεκόρ η μερική απασχόληση στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Για απασχόληση τεσσάρων ωρών την ημέρα οι αμοιβές κινούνται στα 400 ευρώ τον μήνα – Οι ευέλικτες μορφές αντιστοιχούν στο 52,14% έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την αύξηση της απασχόλησης κατά 218.614 θέσεις εργασίας από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου ασκεί η Νέα Δημοκρατία διά του τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

«Πράγματι η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2017 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” ήταν  7.242 θέσεις εργασίας. Ομως αυτό οφείλεται κατ’ εξοχήν στη δραματική μείωση των μισθών καθώς και στην αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης σε όλη την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό. Εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, ο οποίος παραθέτει τα εξής στοιχεία:

"Sponsored links"

Σύμφωνα με την «ΕΡΓΑΝΗ», το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14% έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Το αντίστοιχο επτάμηνο του 2013 η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική καθώς η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με 63,73% έναντι 36,27% των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Σε κάθε περίπτωση οι αμοιβές διαμορφώνονται ανάλογα και για απασχόληση τεσσάρων ωρών την ημέρα κινούνται στην περιοχή των 400 ευρώ τον μήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εργαζομένους αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

– Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης μηνός Ιουλίου 2017 και παρά το θετικό αποτέλεσμα 7.242 θέσεων του Ιουλίου 2017 υπολείπεται κατά πολύ του αντίστοιχου περυσινού Ιουλίου 2016 που ανερχόταν σε 19.281 θέσεις.

Βέβαια αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι προσλήψεις στον τουριστικό κλάδο έγιναν εφέτος ενωρίτερα καθώς η τουριστική περίοδος ξεκίνησε δύο μήνες ενωρίτερα.

Ωστόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αγορά εργασίας ανακάμπτει καθώς τα ίδια στοιχεία του συστήματος που είχε δημιουργήσει επί θητείας του ο κ. Βρούτσης και δεν αμφισβητούνται δείχνουν ότι τον  Ιούλιο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 225.856, οι αποχωρήσεις σε 218.614 ενώ το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του επταμήνου Ιανουαρίου – Ιουλίου είναι θετικό – το υψηλότερο από το 2001 και διαμορφώνεται στις 263.145 νέες θέσεις εργασίας.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2017 οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.423.552 και οι αποχωρήσεις στις 1.160.407.

tovima.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Ό,τι να 'ναιΚΥΡΙΑΚΗ, 1:00 pm - 2:00 pmμε τον Μάνο Βουλαρίνο και Πέτρο Νικολάου
    Ο Μάνος Βουλαρίνος και ο Πέτρος Νικολάου σε μια εκπομπή χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και ειρμό (όπως ακριβώς και οι ίδιοι) αδικούν όσους πιο πολλούς μπορούν.