Ετοιμάζουν τουριστική επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Νέα τουριστική επένδυση στην Κρήτη δρομολογεί η Εθνική Πανγαία από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand.

Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει το capital.gr, η AEEAΠ, λίγο πριν εκπνεύσει ο Μάιος, αγόρασε το 40% των μετοχών της εταιρείας Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων (ΑΕΠ Χανίων) προς περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στo κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της ανάπτυξης κυμαίνεται από 40 έως 50 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κατοικίες.

"Sponsored links"

Αυτή τη στιγμή, Εθνική Πανγαία και Dimand βρίσκονται στο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών, ενώ οι προδιαγραφές του έργου θα προσδιοριστούν επακριβώς μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, που διαθέτει σε προνομιακή τοποθεσία στα Χανιά η ΑΕΠ Χανίων και έχουν αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το έτος 2017. Η ΑΕΠ Χανίων, το 2015, απέκτησε με σύμβαση απόσχισης και εισφοράς τον κλάδο δραστηριότητας της εμπορίας ακινήτων της Grecian Sun & Sea Developments.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση της Εθνική Πανγαία και της Grivalia είναι η μεγαλύτερη στον τουριστικό κλάδο της Κρήτης.

Εκτός από την Κρήτη η Dimand σχεδιάζει επενδύσεις στον τουρισμό σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλα μεγάλα νησιά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η τελευταία θα έχει συνεισφορά με ποσοστό 35% και κεφάλαια έως 21,5 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο 65% -αντιστοιχεί σε κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ- να καλύπτεται από την Dimand.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις