22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ευκαιρία για την Κρήτη η παρουσία του ευρωπαϊκού ENISA στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Την προοπτική μιας συνεργασίας με τον ENISA, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ηρακλείου στην Κρήτη συζήτησαν στις 6 Μαϊου 2014 οι επικεφαλής τους. Επίσης, προτάθηκε στο Επιμελητήριο να αναλάβει την πρωτοβουλία να πραγματοποιεί σε μόνιμη βάση διεθνή συνέδρια  πληροφορικής και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Το σκεπτικό είναι πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα κάλυπτε τις υπάρχουσες ανάγκες για συνεργασία μεταξύ της Βιομηχανίας, της Έρευνας και του Δημοσίου τομέα και θα προσέλκυε το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού τομέα πληροφορικής και ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών με παράλληλη εκμετάλλευση της παρουσίας του ENISA στο Ηράκλειο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου – ENISA, Καθηγητής Udo Helmbrecht, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Αλιφιεράκη με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του επιμελητηρίου στο Ηράκλειο, παραβρέθηκαν ακόμη ο Διευθυντής του Κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης του Επιμελητηρίου, Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιώργος Αεράκης και ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος του ENISA, κ. Μιχαήλ Χρηστίδης.
Η συνάντηση αυτή ήταν μια ιδανική ευκαιρία και για τις δύο πλευρές να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τους τρόπους που θα μπορούσε ο ENISA να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

Οι συζητήσεις και η συνεργασία μεταξύ του ENISA και του Εμπορικού επιμελητηρίου Ηρακλείου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με σκοπό την εκτέλεση των κοινών δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον ENISA και την ασφάλεια δικτύων:

Περισσότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με την κυβερνοασφάλεια δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://www.eeas.europa.eu/policies/eu-cyber-security/

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ