“Ευκαιρίες ανάπτυξης” διαβλεπει ο Μανούσος Βολουδάκης από την γιγάντωση των βάσεων στα Χανιά: “Η φωνασκούσα μειοψηφία, εκφράζει πλέον ελάχιστους πολίτες”

Κανένα σχόλιο

Όχι μόνο δε βλέπει κάποιο πρόβλημα από τη γιγάντωση του στρατιωτικού παράγοντα στα Χανιά ο Χανιώτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης, αλλά αντιθέτως θεωρεί ότι:

“Η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμμαχικών και εθνικών, δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα Χανιά”

Μάλιστα, σημειώνει ότι “η κατασκευή των σχετικών υποδομών, θα δώσει δουλειά σε ντόπιες τεχνικές εταιρείες. Η ενισχυμένη παρουσία εθνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα προκαλέσει πρόσθετη ζήτηση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι ανάγκες του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης μερικών από τα έργα υποδομών και εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων”.

"Sponsored links"

Με άλλα λόγια, οι βάσεις είναι ευλογία για τον τόπο…

Άλλωστε, όπως σημειώνει:

“Η φωνασκούσα μειοψηφία που αναπαράγει ξεπερασμένα συνθήματα της δεκαετίας του 1970, εκφράζει πλέον ελάχιστους πολίτες. Οι τοπικοί φορείς πιστεύω πρέπει να αναδείξουν την πραγματικότητα, μακριά από τέτοιου είδους αγκυλώσεις, και να καλωσορίσουν την αναβάθμιση της Σούδας. Έχει έρθει η ώρα της σιωπηρής πλειοψηφίας.”

Διαβάστε το κείμενο του Χανιώτη βουλευτή:

Η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Σούδας, δημιουργεί και ευκαιρίες ανάπτυξης για τα Χανιά.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε αναβάθμιση της σημασίας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα. Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη βάση της Σούδας, καθιστά το γεγονός αυτό σαφές εντός και εκτός της χώρας.

Τα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η προβληματική προς όλες τις κατευθύνσεις συμπεριφορά της Τουρκίας, αναγκάζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν πολλές από τις ως σήμερα σταθερές του σχεδιασμού τους.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των συμμάχων για τη Σούδα, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Συνδυάζεται με τη διαπίστωση ότι η Τουρκία δεν είναι πια αυτό που στο παρελθόν οι σύμμαχοι χαρακτήριζαν ο «Σταθερός Σύμμαχος» (“Staunch Ally”) . Η επίσκεψη Πομπέο στη Σούδα πρέπει για αυτό το λόγο να χαιρετισθεί από κάθε πολίτη που έχει αντίληψη της θέσης και των αναγκών της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα, οι νέες απειλές που διαμορφώνονται στην περιοχή αναγκάζουν τις ένοπλες δυνάμεις μας να στρέφονται και προς νότον, οδηγώντας από άλλο δρόμο και πάλι σε αναβάθμιση της Σούδας.

"Sponsored links"

Η τουρκική απειλή δεν εξαντλείται πλέον στο Αιγαίο, αλλά εκτείνεται ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, και ειδικότερα νότια της Κρήτης. Λαμβάνοντας υπ’όψιν αυτό το δεδομένο, η ήδη αποφασισθείσα αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων, προβλέπει αναβάθμιση των υποδομών του Ναυστάθμου της Σούδας, με σκοπό στο μέλλον να μπορεί να ναυλοχεί εκεί έως και ο μισός στόλος.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται κι άλλη απειλή η οποία κατατείνει σε αναβάθμιση της σημασίας της Κρήτης από την άποψη της εθνικής ασφάλειας: Η προ ημερών υπόθεση των παράνομων μεταναστών που αποβιβάσθηκαν στη Γαύδο προερχόμενοι από τα μικρασιατικά παράλια, δημιουργεί ανησυχία για δημιουργία από τα δουλεμπορικά κυκλώματα (και τις τουρκικές αρχές…) ενός νέου δρόμου λαθρομετανάστευσης. Αν διαπιστωθεί ότι πράγματι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος θα απαιτηθεί αντίστοιχη αναβάθμιση των δυνάμεων του Λιμενικού στην Κρήτη, με έδρα και πάλι τη Σούδα.

Πέραν της εθνικής σημασίας όλων των ανωτέρω δεδομένων, υπάρχει και μια τοπική διάσταση:

Η αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμμαχικών και εθνικών, δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για τα Χανιά. Η κατασκευή των σχετικών υποδομών, θα δώσει δουλειά σε ντόπιες τεχνικές εταιρείες. Η ενισχυμένη παρουσία εθνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα προκαλέσει πρόσθετη ζήτηση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι ανάγκες του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης μερικών από τα έργα υποδομών και εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η φωνασκούσα μειοψηφία που αναπαράγει ξεπερασμένα συνθήματα της δεκαετίας του 1970, εκφράζει πλέον ελάχιστους πολίτες. Οι τοπικοί φορείς πιστεύω πρέπει να αναδείξουν την πραγματικότητα, μακριά από τέτοιου είδους αγκυλώσεις, και να καλωσορίσουν την αναβάθμιση της Σούδας. Έχει έρθει η ώρα της σιωπηρής πλειοψηφίας.

Image may contain: mountain, nature and outdoor

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις