Ευτυχώς που ήρθαν οι Γερμανοί της Fraport να μας μάθουν υγιεινή

Κανένα σχόλιο

Μερικές φορές αναρωτιέσαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο τόπος. Και έρχεται μετά μία είδηση και αποδεικνύει ότι έχουμε ακόμα δρόμο για τον πάτο.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων περίπου θριαμβολογεί για την πορεία της γερμανικής Fraport στην Ελλάδα. Μέσα σε όλα υμνεί την εταιρεία που πλέον οι τουαλέτες στο αεροδρόμιο Χανίων είναι καθαρές.

Γράφει σχετικά:

"Sponsored links"

«Στα Χανιά δεν μπορούσε κανείς πριν έναν χρόνο να χρησιμοποιήσει τις περισσότερες τουαλέτες λόγω μεγάλων προβλημάτων στην καθαριότητα», δηλώνει η Γερμανίδα Marianne Käfer, η οποία ζει στην Αθήνα κι επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κρήτη. Πλέον το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί. Ένα «quick win» για τη Fraport και τους επιβάτες, καταλήγει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ευτυχώς που ήρθαν λοιπόν οι Γερμανοί και μας έμαθαν υγιεινή.

Βεβαίως, μπορεί να κάνουμε πλάκα όμως η οπτική του “ρεπορτάζ” δεν είναι καθόλου αστεία. Αντικατοπτρίζει μία αποικιοκρατική αντίληψη στην οποία για να αιτιολογήσουν την κλοπή, μιλούν για έναν περίπου εκπολιτισμό όπου οι βάρβαροι – ιθαγενείς, στην περίπτωση μας εμείς, επιτέλους μαθαίνουμε για υγιεινή και απολαμβάνουμε πλέον καθαρές τουαλέτες, χάριν της γερμανικής εταιρείας. Παλιότερα οι αποικιοκράτες το λέγανε civilising process, δηλαδή, εκπολιτιστική διαδικασία.

Αλλά, τι να πεις, που παρόμοια επιχειρήματα χρησιμοποιούν και αρκετοί Χανιώτες, μόνο κατ’ όνομα νεοφιλελεύθεροι, υποστηρικτές της αποικιοκρατικής σύμβασης.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις