19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Ευτυχώς! Που δεν έχουμε μαζί με την τραγωδία και την εμφύλια κουστωδία”

Ημερομηνία:

Μία εύστοχη επισήμανση έκανε ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός σε κείμενό του σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Οπως σημειώνει, αν κι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας “θα βλέπαμε πρωί – βράδυ να αγριεύει από τα τηλεοπτικά παράθυρα ο Μητσοτάκης, με τον Άδωνι εκ δεξιών, τον Θεοδωρικάκο εξ αριστερών και τον Βορίδη στο φόντο. Και να κατακεραυνώνει εν μέσω πανδημίας την αριστερή κυβέρνηση για πρωτοφανή εγκλήματα, για εκατόμβες νεκρών, για κακουργήματα με τα οποία εν καιρώ τω δέοντι θα έπρεπε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, για εισαγγελείς που θα έπρεπε να παρέμβουν”.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Ευτυχώς, ναι. Καλά το λένε σε όλους τους τόνους, σε μικρά, μεσαία και μεγάλα κανάλια, σε εφημερίδες και sites. Ευτυχώς που δεν είναι στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Που δεν διαχειρίζονται το ΕΣΥ, τις ΜΕΘ, τη ζωή μας, ο Ξανθός και ο Πολάκης. Που δεν στέκονται απέναντι στην κρίση ο Τσακαλώτος, η Αχτσιόγλου, ο Παππάς, ο Τζανακόπουλος, ο Χαρίτσης. Που δεν έχει το γενικό πρόσταγμα ο Τσίπρας.

Ευτυχώς! Γιατί, εκτός από το έρεβος της πανδημίας και τη θλίψη από εκατοντάδες κηδείες, θα ζούσαμε και τον ζόφο της εκδικητικής παρέλασης των πολιτικών νεκροπομπών από τις μικρές οθόνες και τα λοιπά ΜΜΕ. Θα μας συντρόφευαν κάθε βράδυ αγριεμένοι συγγενείς, φίλοι και γείτονες, έτοιμοι να μουντζώσουν τους ενόχους του Μαξίμου και να καταραστούν για τα μέτρα που δεν, για το ΕΣΥ που δεν, για τα νοσοκομεία που δεν, για την κρατική αρωγή που δεν, για τους αρμόδιους που δεν. Εν τέλει για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν…

Ευτυχώς! Γιατί θα βλέπαμε πρωί – βράδυ να αγριεύει από τα τηλεοπτικά παράθυρα ο Μητσοτάκης, με τον Άδωνι εκ δεξιών, τον Θεοδωρικάκο εξ αριστερών και τον Βορίδη στο φόντο. Και να κατακεραυνώνει εν μέσω πανδημίας την αριστερή κυβέρνηση για πρωτοφανή εγκλήματα, για εκατόμβες νεκρών, για κακουργήματα με τα οποία εν καιρώ τω δέοντι θα έπρεπε να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, για εισαγγελείς που θα έπρεπε να παρέμβουν. Για ολιγωρίες, λάθη, ανικανότητα, αντιφάσεις, ψέματα, και εν τέλει για βαρύτατα ολισθήματα που κοστίζουν χιλιάδες ζωές.

Ευτυχώς! Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ μονιμοποιούσε τους συμβασιούχους του ΕΣΥ, θα ξεκινούσαν πόλεμο για ρουσφέτια. Αν έδινε αυξήσεις στις αμοιβές τους, θα κήρυσσαν ανένδοτο για εξαγορά. Αν αποφάσιζε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, θα έπαιρναν τα όρη κατά των μπολσεβίκων. Αν διοχέτευε κονδύλια για ΜΕΘ και για υγειονομικό εξοπλισμό, θα φώναζαν για πεταμένα λεφτά. Αν παρείχε δωρεάν τεστ και μάσκες, θα έφταναν μέχρι Βόρεια Κορέα. Κι αν φρόντιζε να εξασφαλίσει διδακτικό προσωπικό για τα σχολεία, θα τον έστηναν στον πάσσαλο της ατίμωσης ως κολλημένο σε σοβιετικά δόγματα.

Ευτυχώς! Δυστυχώς μόνο για τον κοινοτάρχη της Πεύκης, εκείνον, ξέρετε, που ανάρτησε τη φωτογραφία των πέντε παιδιών. Που αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα είχε ανακηρυχτεί εθνικός ήρωας, θα είχε τη χαρά τη σφίξει το χέρι του Μητσοτάκη, ίσως και να δακρύσει με ένα τηλεφώνημα της Μαρέβας. Και δεν θα είχε επικηρυχτεί ως αυτουργός fake news από το ίδιο του το κόμμα.

Ευτυχώς! Που δεν έχουμε μαζί με την τραγωδία και την εμφύλια κουστωδία. Όπως τότε… Τώρα τρώνε, αλλά τουλάχιστον σωπαίνουν…”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...