Ευχές Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη: Έτος ανάπτυξης για την Κρήτη το 2015, η Περιφέρεια πέτυχε τους στόχους της το 2014

Κανένα σχόλιο

Ευχές για χαρούμενη Πρωτοχρονιά, και καλή χρονιά έστειλε σήμερα σε όλους τους Κρητικούς σε συνάντηση του με δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους στόχους της Περιφέρειας για το 2015 κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο απολογισμό για το έργο που παράχθηκε το 2014. Με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι αν και διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά το 2014, επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι το 2015 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για το νησί, καθώς ξεκινάνε τα έργα του νέου ΣΕΣ 2014-2020 (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης).

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Αποχαιρετούμε σήμερα μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιτύχει όλους τους στόχους που είχαμε θέσει το 2014. Καταφέραμε και πιάσαμε τους στόχους στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, στόχοι που είχαν τεθεί και από το αρμόδιο Υπουργείο.

"Sponsored links"

Έχουμε καταφέρει και έχουμε εξοφλήσει όλους τους ανάδοχους των έργων. Την νέα χρονιά καλωσορίζουμε με αισιοδοξία, ξεκινάει η υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) και αισιοδοξούμε ότι στην Περιφέρεια Κρήτης τα επόμενα χρόνια θα εκτελεστούν μεγάλα έργα υποδομής υπηρετώντας την ισόρροπη ανάπτυξη με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες που υπηρετούμε». Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε ότι, «το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ είναι το σχολείο του «Καπετανάκειου».

Για αυτό έχουμε δεσμευτεί απέναντι στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στο δήμο Ηρακλείου. Για την προετοιμασία που έχει γίνει για την εκτέλεση των έργων, την απορρόφηση των προγραμμάτων, θα πρέπει να ευχαριστήσω τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και τις υπηρεσίες μας.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι έχουν πληρωθεί όλα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό τον Υφυπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, γιατί στάθηκε δίπλα μας εξασφαλίζοντας τις σχετικές χρηματοδοτήσεις, ώστε να μην υπάρχουν οφειλές.

Ακόμη σε 2000 σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα κάνουμε παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της οδικής ασφάλειας που υλοποιούμε, ενώ με τα 10 εκ. ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις συντήρησης στον ΒΟΑΚ.

Ο μεγάλος στόχος μας είναι η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ χωρίς διόδια, πρόταση που είναι υλοποιήσιμη και έχει γίνει αποδεκτή και από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις