«Εχω ανοσία»: Γερμανός επιχειρηματίας έφτιαξε εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το δοκίμασε στον εαυτό του!

Κανένα σχόλιο

Την ώρα που επιστήμονες και φαρμακευτικοί κολοσσοί ανά την υφήλιο δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανάπτυξη ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, η διαδικασία αποδεικνύεται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής – χρονοβόρα κι η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη.

Μπορεί να τρέχουν πάνω από 100 προγράμματα ανά την υφήλιο , αλλά όπως προειδοποιεί και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε εμβόλιο στις αρχές του ερχόμενου χρόνου – διάστημα πολύ μακρύ για έναν Γερμανό επιχειρηματία και καθηγητή Ιατρικής, που ανέπτυξε με τη βοήθεια επιστημόνων ένα δικό του και μάλιστα έσπευσε να το δοκιμάσει στον εαυτό του!

Όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Βίνφριντ Στέκερ, ιδρυτής του διαγνωστικού κέντρου Euroimmun στο κρατίδιο του Σλέσβιχ Χόλσταϊν της Γερμανία, ξεκίνησε από τα τέλη Μαρτίου τις δοκιμές του εμβολίου του. Ήδη έλαβε τρεις δόσεις – στις 26 Μαρτίου, στις 2 Απριλίου και ξανά στις 14 Απριλίου.

"Sponsored links"

Το εμβόλιο περιείχε το αντιγόνο S1 του νέου κορωνοϊού, το οποίο αναπτύχθηκε εργαστηριακά με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής με τη χρήση ενός συστατικού του SARS-CoV-2, που δεν είναι από μόνο του λοιμογόνο. «Η ανοσοποίηση ήταν ως εκ τούτου ακίνδυνη, δεν υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ούτε για μένα, ούτε για την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου», είπε ο Στέκερ, πράγμα σημαντικό αφού ο 73χρονος επιχειρηματίας ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Το συγκεκριμένο αντιγόνο (δηλαδή μία ζωντανή ή αδρανοποιημένη ουσία που μπορεί να παράγει ανοσολογική απάντηση) δεν συνιστά, βέβαια, κάποια νέα επιστημονική ανακάλυψη, όπως τόνισε ο ίδιος στη Bild, αφού δοκιμάζεται ήδη, αλλά όχι σε ανθρώπους. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αφού ο Στέκερ αποφάσισε να μην περιμένει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε ζώα και δοκίμασε το εμβόλιο σε ενέσιμη μορφή στον μηρό του.

«Έχω ανοσία»

Αρχικά δεν σχηματίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του, αφού μέχρι τα μέσα Απριλίου οι σχετικές εξετάσεις έβγαιναν αρνητικές. Αλλά λίγες μέρες αργότερα τα νέα ήταν ευχάριστα για τον επιχειρηματία. «Η προσπάθεια ανοσοποίησης με το αντιγόνο S1 του κορωνοϊού απέδωσε καρπούς. Αισθάνομαι καλά, δεν βλέπει ενδείξεις οποιασδήποτε ασθένειας», δήλωσε. Σε νέα εξέταση που έκανε στις 22 Απριλίου, εντοπίστηκαν στον οργανισμό του αντισώματα Immunglobulin A και Immunglobulin G, που δημιουργούν ένα τείχος προστασίας κατά των ιών και των βακτηρίων. «Τα αντισώματα στην καλλιέργεια κυττάρων του ιού μπόρεσαν να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό. Εχω πλέον ανοσία στον Sars-CoV-2!», θριαμβολόγησε.

Τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων μπορεί να έχουν χρησιμότητα για πολλούς ανθρώπους, εκτιμά ο Στέκερ. Όπως δήλωσε στη FAZ «κατά την άποψή μου θα μπορούσαν να εμβολιαστούν βραχυπρόθεσμα τα τρία τέταρτα του πληθυσμού με το αντιγόνο S1 του SARS-CoV-2, πράγμα που θα μπορούσε να είναι εφικτό και μέσα στο επόμενο εξάμηνο». Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει πολύ μεγαλύτερο διάστημα, αφού απαιτείται η προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών, όπως τόνισε ο ίδιος στη Bild: «οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί ένα -δυό χρόνια ένα εμβόλιο προτού κυκλοφορήσει στην αγορά». Διάστημα, πολύ μεγάλο, για τον Στέκερ, αφού από την ανάπτυξη του εμβολίου εξαρτώνται ζωές. Για να συντομευθεί η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου θα πρέπει να ελεγχθούν πρώτα οι επιδράσεις και παρενέργειές του σε ανθρώπους. «Η επίδραση του αντιγόνου ήταν προβλεπόμενη, αλλά σημαντικό είναι να μην έχει παρενέργειες», παραδέχθηκε ο Γερμανός καθηγητής. Αλλά ειδικοί θεωρούν παρακινδυνευμένες τις βλέψεις του Στέκερ. «Όποιος θέλει να εμβολιάσει υγιείς ανθρώπους θα πρέπει να είναι σχεδόν απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα πάει κάτι στραβά», προειδοποιεί εμπειρογνώμονας στη FAZ…

iefimerida.gr 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις