Εύθυμα και Σοβαρά: «Κι από τη μύγα ξύγκι»

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Αντώνης Χαρχαλάκης

Παροιμιακός λόγος που τον θυμήθηκε ο γράφων, διαβάζοντας κάποιο έντυπο. Μόνο που η «μύγα» είναι κοτζάμ γαϊδούρι! Αντιγράφω: «Φορολογία και στα γαϊδούρια, που μετατρέπονται σε… ταξί»! Τι σου είναι λοιπόν το ελληνικόν δαιμόνιον, προκειμένου να αποκομίζει οφέλη, σε μια περίοδο εισπρακτικής ακράτειας!! Μετά .. εγκαλώ όσους εν τη ακράτεια της γλώσσης των και του νευρικού τους συστήματος, τολμούν να αποκαλέσουν κάποιον  Γαϊδούρι!

Είναι τυχαίο ζώο αυτό το… ταξί; Δυστυχώς στο Ελλάντα, δίνουμε χαρακτηρισμούς που αφίστανται  της πραγματικότητος! Ενώ θα μπορούσαν – λέμε τώρα – να χαρακτηριστούν έτσι, οι κύριοι που εμπνεύστηκαν την αλλαγή των αγαθών τετραπόδων σε ταξί! Πάντως η ανωτέρω λαϊκή παροιμία, δείχνει την ακράτεια των κρατικών προσπαθειών να εισπραχθεί.. ξύγκι (φόρος δηλαδή) από τα γαϊδούρια! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Στείρωση της φοροδοτικής άνεσης από τους πολίτες και καταφυγή στα αγαθά αυτά τετράποδα! Μήνυμα: εσείς όσοι έχετε στεγνώσει από την οποιαδήποτε φοροδοτική ικανότητα, δεχθείτε πως και τα γαϊδούρια μπορούν να υποκαταστήσουν τον πολίτη στην φοροδοτική ικανότητα! Είδατε που υπάρχουν κι άλλες πηγές δημοσίων εισόδων; Είδατε επίσης πως δουλεύει το μυαλουδάκι των ανθρώπων που εφευρίσκουν τρόπους ενισχύσεως των κρατικών εσόδων; Άρα, μέχρι την ύπαρξη των κυρίων… Μέντιων, – ανεξαρτήτως υπόληψης των από όλους μας- τίποτε δεν χάθηκε ακόμα!! Ασχέτως της περιορισμένης φαντασίας των αρμοδίων, να βρουν άλλες πηγές εσόδων! Φυσικά πέραν της εισπραξιμότητας  των διπόδων πηγών εσόδων, που προσπαθούν να στέκονται στα δύο άκρα τους μόνο…

"Sponsored links"

Ακόμη…

Πρόταση του γράφοντος: Μια που άφθονα μέρη της χώρας μας είναι γραφικά, μα πολύ δύσβατα, να καλλιεργούμε πληθώρα γαϊδουριών για ταξί! έτσι θα καλύπτεται πλήρως η χώρα και θα εσοδιάζονται οι απαραίτητες για την τροφή των ζωοτροφές! Μιλάμε δηλαδή για πολλαπλά και τρελά κέρδη, από δύο πηγές: Από την παραγωγή… ταξιών, ώστε από τη μια να μην φεύγει συνάλλαγμα για την  εισαγωγή των. Από την άλλη, να υπάρχει αφθονία κτηνοτρόφων! Που σε περίπτωση  πείνας (όπως έγινε με μας τους πολίτες στην κατοχή) μπορούν κάλλιστα να τρώγονται κι από μας! Που όπως έχει διδάξει η πείρα  σειράς ετών, μπορούμε να τρώμε τα πάντα!! Ακόμα και τα πιο απίθανα ψεύδη!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Αντώνης Χαρχαλάκης
Ασχολείται με τη λογοτεχνία, την ποίηση, το δημοσιογραφικό λόγο. Εχει αποσπάσει αρκετά βραβεία και διακρίσεις παγκρήτιες και πανελλήνιες. Εχει εκδώσει μέχρι τώρα δύο βιβλία, ένα με ποίηση («Ακροθιγώς») και ένα με διηγήματα («Πορεία στην ομίχλη»). Βιοποριστικά εργάζεται σαν τεχνίτης στις οικοδομές.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today