Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Αγοράζουμε σχολικά είδη, από τοπικές επιχειρήσεις”

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την έναρξη της  νέας χρονικής χρονιάς, η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνει στους καταναλωτές να αγοράσουν σχολικά είδη από τοπικές επιχειρήσεις.

Αναφέρει σχετικά:

Επειδή τα σχολικά είδη, που θεωρούνται απαραίτητα, για ένα μαθητή, διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές. οι διαφορές τιμών, ανάμεσα στα απλά σχολικά και στα σχολικά, που είναι “της μόδας”, είναι, πολλές φορές, αδικαιολόγητα, μεγάλες είναι λοιπόν προτιμότερο να αγοράσουμε απλά σχολικά είδη.

"Sponsored links"

Οι συμβουλές μας είναι:

 • Κάνουμε έρευνα αγοράς, άμεσα και σύγκριση τιμών, για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη.
 • Όπως προκύπτει, από έρευνες ,της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οι αποκλίσεις τιμών, από κατάστημα, σε κατάστημα, είναι σημαντικές.
 • Κάνουμε λίστα αγοράς,  με τα είδη που θεωρούμε απαραίτητα Στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετέχει  αφού του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, Αν πιστεύει ότι συναποφάσισαμε, μαζί του, για τα σχολικά του είδη, θα αποφύγουμε τριβές, όταν θα κάνουμε τις αγορές μας. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, στην πίεση του παιδιού μας, να του κάνουμε το χατίρι.
 • Η ασφάλεια των σχολικών ειδών ,πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο, για την αγορά τους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά, που μοιάζουν, με παιχνίδια, δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, με τα παιχνίδια. Έτσι, στυλό που ανάβουν, μολύβια, με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σβύστρες, που μυρίζουν, σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.
 • Μελετούμε, με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, από τα χρώματα και τα σχέδια των σχολικών ειδών.
 • Πρέπει να εξηγήσουμε στο παιδί μας, ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης.
 • Τηρούμε, αυστηρά, τον κατάλογο, που μας συστήνει το σχολείο.  .
 • Σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α. είναι, πολλές φορές, πιο οικονομικό να αγοράζουμε συσκευασίες, που περιέχουν παραπάνω, από ένα τεμάχιο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε.
 • Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη, που μοιάζουν, με τρόφιμα. Κανονικά, τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να κυκλοφορούν, στην αγορά. Επειδή, όμως, συχνά, «ξεφεύγουν», από τους ελέγχους της Πολιτείας, ας «έχουμε και εμείς το νου μας».
 • Δεν πρέπει να αγοράζουμε σχολικά είδη, που μυρίζουν, σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.) Οι μυρωδιές προέρχονται, από χημικές αρωματικές ουσίες, που, ίσως, αποδειχθούν, αργότερα, ακατάλληλες. Η μυρωδιά, όμως, παρασύρει τα παιδιά, να τα βάλουν στο στόμα.
 • Εάν δεν  έχουμε την οικονομική δυνατότητα  λόγω ανεργίας κ.λ.π, να συμμετέχουμε στην  αγορά σχολικών ειδών του παιδιού μας, κάνουμε αίτηση στην πλησιέστερη κοινωνική δομή και αιτούμαστε την συνδρομή της.
 • Τα παιδιά δεν πρέπει να φορτώνονται, με σχολικά είδη, που ζυγίζουν, πάνω από το 1/10 του βάρους τους.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συνιστά, στους καταναλωτές να προτιμούν για τις  αγορές τους και αυτή την σχολική χρονιά, τοπικά καταστήματα, επιχειρήσεις κρητικών συμφερόντων, για στήριξη της τοπικής οικονομίας .

Η Πρόεδρος  της Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις