Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Οι τράπεζες δεν δικαιούται να διαγράφουν μικροοφειλές. Στα funds γιατί μπορούν;”

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση  ουσίας με τραπεζικό στέλεχος Κρητικής τράπεζας είχε η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη σήμερα Πέμπτη στα γραφεία της Τράπεζας. Τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση αφορούσαν τη χρέωση ποσού έρευνας κτηματολογίου, τη διαγραφή μικροοφειλών και τη ρύθμιση με εφάπαξ καταβολής χρέους

Πιο αναλυτικά σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Αφορμή της εν λόγω συνάντησης,  στάθηκαν οι καταγγελίες πολιτών- δανειοληπτών , για υπερβολική χρέωση στην  έρευνα τίτλων στο κτηματολόγιο που έφθανε  στα 800 ευρώ, αλλά και άλλα θέματα  που τους απασχόλησαν, ως ΄Ενωση, όπως  είναι η διαγραφή  χρεών,(μικρο ποσών),από τις ίδιες τις τράπεζες, σε πολίτες φτωχούς, χωρίς περιουσιακά στοιχεία,  που το χρέος τους ,φθάνει προς τις τράπεζες , έως 20.000 ευρώ.,Μια και προβλέπεται από το ν.3869/2010, (ν.Κατσέλη) προκειμένου να αποφύγουν,την δικαστική οδό, οι χρεωμένοι οικονομικά αδύναμοι οφειλέτες, έξοδα παραβόλου , κλητήρων  και δικηγόρου.

"Sponsored links"

Και για  τα δύο θέματα  δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις, για το πρώτο έρευνας κτματολογίου  ότι το ποσόν που απαιτεί η τράπεζα φθάνει τα 60 ευρώ ,ιδιαίτερα στο δεύτερο  τεθέν θέμα, το τραπεζικό στέλεχος, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει η δέουσα νομοθεσία που να δίνει το δικαίωμα στην τράπεζα να διαγράφει χρέη, και καμία δεν μπορεί μέχρι σήμερα να το πράξει, καθώς  θα υπάρξει για τον πράττοντα, ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, κ.α.

Επίσης τέθηκε το θέμα  από την κ.Μελάκη εάν η τοπική τράπεζα θα μπορούσε να διαγράψει “χρέος”  αφού έρθει σε επαφή εξωδικαστικά με τον οφειλέτη και δεχθεί μία εφάπαξ  μικρή καταβολή. Τέθηκε σχετικό παράδειγμα ” για εταιρεία που εκπροσωπούσε συμφέροντα συστημικής τράπεζας που πράττει όμοια και που η Ένωση γνωρίζει ότι ενώ το χρέος  του οφειλέτη είχε φθάσει στο ποσό των 27.000 ευρώ, η συμφωνία  έκλεισε με 3000 ευρώ και χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης.

Στην περίπτωση αυτή, ο εκπρόσωπος της Κρητικιάς τράπεζας, είπε ότι η τράπεζα που εκπροσωπεί δεν πράττει όμοια.

Γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την εν λόγω συνάντηση, είναι ότι η Κρητική Τράπεζα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του στελέχου της, κινείται με κοινωνικό πρόσωπο, βοηθά την τοπική κοινωνία,  αρκεί να υπήρχει νομικό πλαίσιο που να την καλύπτει.

Τέλος, για οποιανδήποτε διευκρίνηση, όσο αφορά τις επί πλέον χρεώσεις των τραπεζών, ιδιαίτερα όταν παρατηρείται ότι ο τελικός λογαριασμός, χρεώνεται με επί πλέον έξοδα  π.χ έξοδα έρευνας κτηματολογίου, κ.α   και περιουσία δεν υπάρχει , ο κάθε καταναλωτης μέλος ή όχι της ΄Ενωσης  μπορεί να επικοινωνεί με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στα τηλ.2821092306,2821092666 και 2842020140.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης

Ιωάννα Μελάκη

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • InfowarΚΥΡΙΑΚΗ, 3:00 pm - 4:00 pmμε τον Άρη Χατζηστεφάνου
    Το INFOWAR μεταδίδεται τα τελευταία επτά χρόνια από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας. Η εκπομπή είναι παραγωγή της Infowar Productions, δημιουργού μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, που είδαν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές μόνο στο Ιντερνετ.