Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Φέρτε Νόμο, που θα σώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά, για να αποτραπούν σκηνές Ισπανίας”

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την παράταση της προθεσμίας της αίτησης προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέχρι 30-4-2020, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  σε σχετική ανακοίνωση της, καλεί κάθε οφειλέτη που βρίσκεται σε οικονομική δυσκολία ,να εξυπηρετήσει τα δάνεια του και το σπίτι του είναι υποθηκευμένο, να καταθέσει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (ν.4605/2019), καθώς αφενός είναι η τελευταία ευκαιρία που του δίδεται,να προστατέψει το σπίτι του,αφετέρου εάν θεωρηθεί επιλέξιμος, το  Κράτος, επιδοτεί την δόση  του δανείου, μέχρι και 50%

Εκείνο που οφείλει να τονίσει στους καταναλωτές -δανειολήπτες ,η Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης είναι ότι είναι η τελευταία και καλύτερη προσφερόμενη αντιμετώπιση για την προστασία της κατοικίας ,διότι από την 1η Μαΐου 2020 ,θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών και πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων, το οποίο θα καταργήσει και θα ενσωματώσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών , που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία 1ης κατοικίας, διαδικαστικός μηχανισμός)

Επειδή  τα “ερχόμενα”, φαντάζουν άσκημα, και επειδή σε πολλούς οφειλέτες δεν έχει αντιστραφεί η ρευστότητα τους,  και επειδή η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως Κοινωνική Οργάνωση, δεν θέλει οι Έλληνες δανειολήπτες , να ζήσουν καταστάσεις Ισπανίας, ζητά  από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα, να υπάρξει Πρόνοια , πριν εκατοντάδες δανειολήπτες ξεσπιτωθούν και  πριν εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για “την πτώχευση των υπερχρεωμένων” να φέρει νομοθέτημα ,που να μπορούν οι δανειολήπτες που πλήγηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις τους, να κληθούν από τα funs να πληρώσουν τα χρέη τους, σε τιμή αγοράς , μαζί με τους τόκους και τα έξοδα.

"Sponsored links"

Η αιτιολογία ότι θα καταρρεύσει το τραπεζικό  σύστημα ,δεν έχει έδαφος, διότι  είναι γνωστό ότι σε
πλειοψηφία τα δάνεια , έχουν πουληθεί στα funds

Και συνεχίζει την ανακοίνωση της,  η Ένωση των Καταναλωτών Κρήτης, τονίζει ότι,  “Εκείνο που τονίζουμε στην Κυβέρνηση είναι τούτο: Εάν δεν υιοθετήσει την πρότασή μας ,είναι να βγει με θάρρος και να πει στους 1000 Έλληνες, που δεν μπορούν  να σώσουν το σπίτι τους, γιατί δεν μπορούν λόγω οικονομικής ανέχειας, ότι στις 1-5-2020  θα ισχύσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία προσαρμοσμένη στο Εθνικό δίκαιο και  θα υπάρχει προστασία ΜΌΝΟ, σε όσους το χρέος τους, είναι βιώσιμο.

 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις