21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ζευγάρι Βρετανών καταδικάστηκαν ως νεοναζί και φυλακίστηκαν -Είχαν ονομάσει το παιδί τους “Αδόλφο”

Ημερομηνία:

Ένα ζευγάρι φασιστοειδών που έδωσαν στο παιδί τους το όνομα του Αδόλφου Χίτλερ καταδικάστηκαν στη Βρετανία τη Δευτέρα καθώς κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία ότι είναι μέλη της παράνομης νεοναζιστικής οργάνωσης «National Action».

Ο Άνταμ Τόμας, 22 ετών και η Κλόντια Πατατάς, 38 ετών, καταδικάστηκαν μαζί με τον 27χρονο Ντάνιελ Μπογκούνοβιτς ως μέλη της οργάνωσης, αφού ανάρτησαν μηνύματα όπου εξήραν τον Χίτλερ όπως επίσης φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ως μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, ενώ έκαναν και τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Μπέρμινγχαμ κατατέθηκε ότι το ζευγάρι έδωσε στο μωρό του το όνομα «Αδόλφος» σε μια επίδειξη θαυμασμού για τον ηγέτη του Γ΄ Ράιχ.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου οι δύο γονείς ποζάρουν κρατώντας το μωρό τους και μια σημαία με τη σβάστικα. Ο Τόμας πόζαρε επίσης φορώντας το λευκό ένδυμα της Κου Κλουξ Κλαν μαζί με τον γιο του και ένα τόξο.

Ο διοικητής της αστυνομίας Ματ Ουόρντ κατέθεσε από την πλευρά του ότι η ομάδα είχε συγκεντρώσει όπλα και αναζητούσε τρόπους να κατασκευάσει εκρηκτικά.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν απλά ρατσιστές φαντασιόπληκτοι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μια επικίνδυνη, καλά δομημένη οργάνωση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Στόχος τους ήταν να διασπείρουν τη νεοναζιστική ιδεολογία προκαλώντας έναν φυλετικό πόλεμο στη Βρετανία και πέρασαν χρόνια αποκτώντας τις δεξιότητες για να το κάνουν»

«Αφού η National Action απαγορεύτηκε, άρχισε να δραστηριοποιείται υπογείως και άλλαξε το όνομά της αλλά δεν χάθηκε» δήλωσε εισαγγελέας  Ντεμπ Ουόλς και πρόσθεσε: «Αυτά τα μέλη συνέχισαν να πιστεύουν σε μια ρατσιστική νεοναζιστική θεώρηση του κόσμου, επικοινωνούσαν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα και οργάνωναν συναντήσεις με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας της οργάνωσης».

Η National Action, έχει κηρυχθεί παράνομη από τη Βρετανική κυβέρνηση, αφού μέλη της επιδοκίμασαν τη δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ από έναν ναζιστή το 2016.

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ