Ζ. Τσώλης: Πόσα μας χρωστάει η Γερμανία; | ηχητικό

Κανένα σχόλιο

Το γερμανικό πλιάτσικο στα ταμεία και στα θησαυροφυλάκια της ΤτΕ…χρυσές λίρες, χαρτονομίσματα, κλοπή αρχαιοτήτων… αποτιμάται σε 332 δις ευρώ, τονίζει στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο οικονομικός αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Ζώης Τσώλης.

Η ειδική έκδοση που επιμελήθηκε ο κ. Τσώλης για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», είναι φωτογραφική αναπαραγωγή της απόρρητης έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αφορά πόσα μας χρωστάει η Γερμανία. Η έκδοση της Κυριακής, έγινε ανάρπαστη με αποτέλεσμα να συζητείται η επανακυκλοφορία της τις επόμενες εβδομάδες.

Για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία έχει στα χέρια της την απόρρητη έκθεση, τον απολογισμό της καταστροφής από τα δεινά των Γερμανών ναζί στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές σε όλο το διάστημα της Κατοχής. Το συνολικό ποσό που μας χρωστούν οι Γερμανοί μόνο από το κατοχικό δάνειο ανέρχεται σε 10,34 δις ευρώ.

"Sponsored links"

subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |
Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις