«Ηθική υποχρέωση» να πουλάμε 2.000 δολάρια τα αντιβιοτικά λέει φαρμακοβιομήχανος

Κανένα σχόλιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Nostrum Laboratories υπεραμύνθηκε της απόφασης της εταιρείας του να τετραπλασιάσει την τιμή ενός αντιβιοτικού, από τα 474 στα 2392 δολάρια το μπουκάλι, λέγοντας ότι αποτελεί «ηθική υποχρέωση να πουλάμε τα προϊόντα μας στην ανώτερη δυνατή τιμή».

«Πρέπει να βγάζεις χρήματα όπου μπορείς… να πουλάς στην ανώτερη τιμή» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Nirmal Mulye συμπληρώνοντας ότι αυτό που κάνει δεν διαφέρει από την απόφαση ενός εμπόρου τέχνης να πουλήσει έναν πίνακα για μισό εκατομμύριο δολάρια.

Αν και η Nostrum Laboratories είναι μια σχετικά μικρή φαρμακοβιομηχανία με έδρα το Μισούρι το συγκεκριμένο αντιβιοτικό (Nitrofurantoin) περιλαμβάνεται στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τα λεγόμενα «απαραίτητα φάρμακα».

"Sponsored links"

Βέβαια αν η εταιρεία δεν ήταν μικρή ίσως το θέμα να μην είχε ακουστεί καν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται εδώ και δεκαετίες από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις