Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε όλη την Κρήτη – Σταδιακή μετατροπή της Κρήτης σε πράσινο – οικολογικό νησί

Κανένα σχόλιο

Απ’ τις Βρυξέλλες… άνοιξε ο δρόμος και ήρθε το πρώτο πολυπόθητο “ναι” για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε όλη την Κρήτη!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου βρέθηκαν το τελευταίο διήμερο στη βελγική πρωτεύουσα με σκοπό την προώθηση του σχετικού αιτήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άναψε το “πράσινο φως”, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση της μελέτης που θα περιλαμβάνει τα σχέδια αντικατάστασης των υπαρχόντων οχημάτων μαζικής μεταφοράς του ΚΤΕΛ με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.

"Sponsored links"

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπουν οι βάσεις για την σταδιακή μετατροπή της Κρήτης σε πράσινο – οικολογικό νησί΄. Πάντως ήδη στο Ρέθυμνο, πρόσφατα ξεκίνησε δρομολόγια ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Civitas Destinations.

“Θα είναι μία μεγάλη αναβάθμιση για το Περιβάλλον της Κρήτης. Η Περιφέρεια πάντα στηρίζει τέτοιες προτάσεις”, είχε δηλώσει την ημέρα αναχώρησής του για τις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η πρώτη αποστολή…εξετελέσθη, κι έτσι περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια…

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις