Ημέρες κοινού στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα

Κανένα σχόλιο

Ημέρες ελεύθερης επίσκεψης του κοινού στους χώρους του Αστεροσκοπείου Σκίνακα, στον Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο, προσφέρει και φέτος το ερευνητικό κέντρο, σε μία προσπάθεια εξοικείωσης των ενδιαφερόμενων με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Oι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου, να πληροφορηθούν για τα τελευταία επιτεύγματα στην Αστροφυσική και να παρατηρήσουν ουράνια σώματα από το τηλεσκόπιο του 1.3 μέτρου.

Οι ημέρες ελεύθερης επίσκεψης για τη φετινή περίοδο ξεκίνησαν χθες Κυριακή 14 Μαΐου και θα συνεχιστούν για τις Κυριακές 11 Ιουνίου, 9 Ιουλίου, 6 Αυγούστου και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, από τις 18:00 το απόγευμα έως 23:00 το βράδυ.

"Sponsored links"

Ο Σκίνακας στον Ψηλορείτη αποφασίστηκε να γίνει ο τόπος αστρονομικής έρευνας το καλοκαίρι του 1984 οπότε και ξεκίνησε η διάνοιξη δρόμου προς την κορυφή του βουνού για να μπορέσουν, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Γερμανίας να τοποθετήσουν και να λειτουργήσουν από κοινού ένα τηλεσκόπιο με έμφαση τόσο στη σύγχρονη εκπαίδευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Αστρονομία όσο και στην έρευνα εκτεταμένων ουράνιων αντικειμένων, όπως οι κομήτες και τα αέρια νεφελώματα. Από τότε μέχρι σήμερα χιλιάδες επισκέπτες αλλά και μέλη επιστημονικών κοινοτήτων διεθνώς, έχουν βρεθεί στην κορυφή του Σκίνακα για να μελετήσουν ή να γνωρίσουν τον κόσμο της αστρονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://skinakas.physics.uoc.gr/

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today