Ημερίδα: “Η Γαύδος και τα μνημεία της”

Κανένα σχόλιο

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις εορτασμού αφιερωμένες στη νήσο Γαύδο,το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με την ημερίδα Η Γαύδος και τα μνημεία της που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 17.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

"Sponsored links"

«Η Γαύδος και τα μνημεία της»

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Χάληδων 28

17:30 Χαιρετισμοί

17.45 Αρχαιολογικές έρευνες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων στη Γαύδο, Π. Δροσινού, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

18.00 Αρχαίες αγροτικές εγκαταστάσεις και αξιοποίηση υδάτινων πόρων, Γ. Χριστοδουλάκος, Αρχιτέκτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

18.15 Συγκριτική στατιστική μελέτη των λιθοτεχνιών της Γαύδου, Δρ Χ.Ματζάνας, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

18.30 Τα μνημεία της Γαύδου μέσα από το έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κ.Κόπακα, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης

"Sponsored links"

18.45 Τα μετόχια της Γαύδου. Μια κοινωνική ανθρωπολογική προσέγγιση, Γ. Νικολακάκης, Αν. καθηγητής,Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις