Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κανένα σχόλιο

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Προσχολικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και με την ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου της κ. Π. Θεοδωράκη-Λουπασάκη, διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), Ημερίδα, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα «Βλησίδης», με τίτλο «Κειμενικές διαδρομές κι ανατροπές: από το μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου στο μαγικό κόσμο της εικόνας».

Πρόγραμμα Ημερίδας

18:00-18:15

"Sponsored links"

Έναρξη ημερίδας: Πόπη Κασσωτάκη- Ψαρουδάκη, Σχ. Σύμβουλος Π.Α. , Συντονίστρια Σχ. Συμβούλων Π.Ε. Ν. Χανίων

Χαιρετισμοί

18:15-18:30

«Παιδικό βιβλίο και παιδί: η καλλιέργεια φιλαναγνωσίας στο σχολείο και η μύηση του παιδιού σε πολύτροπες αναγνωστικές προσεγγίσεις-Ένα ταξίδι πολλών μεταγραφών.»

Αθηνά Ντούλια, Σχ. Σύμβουλος 1ης περιφέρειας Ν. Χανίων

18:30-19:00

«Από το χαρτί στην οθόνη. Όταν ένα βιβλίο γίνεται ταινία.»

Δημήτρης Σπύρου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Για Παιδιά και Νέους

19:00-19:10

"Sponsored links"

«Cine–Μαθήματα. Δράση για την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση.»

Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, υπεύθυνος της δράσης

19:10-20:40

Προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» (1949), σκηνοθεσία: Jean-Paul Le Chanois

20:40-21:30

Συζήτηση – Λήξη ημερίδας

Συντονισμός: Αντώνης Μυλωνάκης, Σχ. Σύμβουλος 5ης Περιφέρειας Ν. Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • InfowarΚΥΡΙΑΚΗ, 3:00 pm - 4:00 pmμε τον Άρη Χατζηστεφάνου
    Το INFOWAR μεταδίδεται τα τελευταία επτά χρόνια από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις ακροαματικότητας. Η εκπομπή είναι παραγωγή της Infowar Productions, δημιουργού μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ Debtocracy και Catastroika, που είδαν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θεατές μόνο στο Ιντερνετ.