15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΗΠΑ: Ρομπότ είπε σε ασθενή οτι θα πεθάνει την επόμενη μέρα

Ημερομηνία:

Ενας 78χρονος Καλιφορνέζος έμαθε ότι πρόκειται να πεθάνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ βρισκόταν στην εντατική νοσοκομείου της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ερνεστ Κιντάνα έμαθε ότι δεν του μένουν παρά λίγες ημέρες ζωής την περασμένη Δευτέρα σε νοσοκομείο του Φρεμόντ, όταν ένας γιατρός εμφανίσθηκε σε οθόνη βίντεο μέσω ρομποτικής συσκευής τηλεϊατρικής.

Ο Ερνεστ Κιντάνα πέθανε την επομένη. «Ενας γιατρός ρομπότ μπορεί να είναι ΟΚ για ορισμένες καταστάσεις, αλλά όχι για να πει σε έναν άνθρωπο ότι θα πεθάνει», δήλωσε μία φίλη της σοκαρισμένης οικογένειας στο Facebook, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από το βίντεο της τηλεδιάσκεψης που τράβηξε η εγγονή του ασθενή.

Η Ανναλίσια Ουίλχαρμ βρισκόταν μόνη με τον άρρωστο παππού της όταν ένα ρομπότ με οθόνη στην οποία εμφανιζόταν ένας γιατρός μπήκε στο δωμάτιο του νοσοκομείου για να τους πληροφορήσει ότι ο πνεύμονας του ασθενή δεν λειτουργεί πλέον και ότι δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του.

Καθώς ο παππούς της είχε πρόβλημα ακοής και δεν άκουγε τι έλεγε ο γιατρός, η εγγονή του ήταν υποχρεωμένη να του επαναλαμβάνει ό,τι άκουγε.

Το Kaiser Permanente Medical Center εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι αρχές του νοσοκομείου διορθώνουν τον όρο «ρομπότ», διευκρινίζοντας ότι αυτή η τεχνολογία του βίντεο εγγυάται μία απευθείας συζήτηση με έναν γιατρό. «Δεν αντικαθιστά τις προσωπικές συνομιλίες με τον ασθενή και την οικογένειά του. Λυπούμαστε που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του ασθενή και της οικογένειάς του στην περίπτωση αυτή και θα επωφεληθούμε για να εξακριβώσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις εμπειρίες των ασθενών μέσω της τηλεδιάσκεψης».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ