Ηράκλειο: Ένοχοι οι τρεις της Χρυσής Αυγής για τις κατσουνιές στους αντιφασίστες

Κανένα σχόλιο

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε εντάσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών που από νωρίς είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα του δικαστηρίου η οποία φρουρούνταν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Ένοχους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους τρεις κατηγορούμενους Κρητικούς για την επίθεση σε μέλη της ομάδας «Αντιφασίστες Ηρακλείου» , το Νοέμβριο του 2012, στον Ζαρό.

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

"Sponsored links"

Η απόφαση του δικαστηρίου έφερε εντάσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών που από νωρίς είχαν πλημμυρίσει την αίθουσα του δικαστηρίου η οποία φρουρούνταν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Στην απολογία του ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων παραδέχτηκε ότι χτύπησε του παθόντες σημείωσε όμως ότι ήταν υπο καθεστώς άμυνας καθώς δέχτηκε επίθεση ενώ τόνισε ότι οι παθόντες τον προσέβαλαν αποκαλώντας τον με διάφορους χαρακτηρισμούς. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε. Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τους παθόντες ενώ σημείωσαν ότι μπήκαν στη μέση για να ξεχωρίσουν τις δυο πλευρές και δέχτηκαν και οι ίδιοι χτυπήματα.

Oι κατηγορούμενοι είχαν επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «Αντιφασίστες Ηρακλείου» όταν εκείνοι ολοκλήρωσαν αφισοκόλληση στο χωριό.

Όπως κατέθεσαν οι παθόντες την περίοδο εκείνη η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα πολωμένη πολιτικά ενώ ήταν σε εξέλιξη μια μεγάλη προπαγάνδα από τη Χρυσή Αυγή. Οι ίδιοι θέλησαν με χαμηλούς τόνους να πραγματοποιήσουν μια περιοδεία – κινητοποίηση στην περιοχή και όπως ανέφεραν δέχτηκαν άγρια επίθεση μετά την ολοκλήρωση της αφισοκόλλησης.

Συγκεκριμένα όπως τόνισαν οι παθόντες είχαν καθίσει σε καφενείο του χωριού και λίγο πριν φύγουν τους επιτέθηκαν οι κατηγορούμενοι με μαγκούρες. Μάλιστα όπως τόνισε ένας από τους παθόντες στην κατάθεση τους κάποια στιγμή τον χτυπούσαν ταυτόχρονα 5 μαγκούρες ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να καλύψει το κεφάλι του με τα χέρια του. Και ενώ του έσπασαν τα χέρια με τα χτυπήματα συνέχισαν να τον χτυπούν και στο κεφάλι… Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μπορούσαν να τον είχαν σκοτώσει.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις