24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ηράκλειο: Αντικαταστήστε τις παλιές λάμπες για οικονομία στην τσέπη και προστασία στο περιβάλλον

Ημερομηνία:

Στον εξωτερικό χώρο της Λότζια, η Ομάδα Ενημέρωσης της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας συνέχισε και την Παρασκευή 8 Ιουνίου να συζητά με τους πολίτες του Ηρακλείου για την εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα, δίνοντας εύκολες και απλές συμβουλές. Στη θέρμανση, την ψύξη, τον φωτισμό, την παροχή ζεστού νερού και τη χρήση όλων των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, οι συνειδητές καθημερινές ενέργειες βοηθούν τα οικονομικά μας και παράλληλα προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.

Έως και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, στη Λότζια, οι πολίτες φέρνουν τις παλιές τους λάμπες και ο Δήμος τις αντικαθιστά με νέες λάμπες led. Καθημερινά διατίθενται επίσης, αναμνηστικά είδη για την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας και τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Η ανακύκλωση των παλαιών λαμπτήρων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Φωτοκύκλωση, ένα Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών οργανωμένο και υποστηριζόμενο από επιχειρήσεις του Κλάδου Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ. Οι δράσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας υποστηρίζονται από χορηγούς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο Ηρακλείου οι οποίοι προσέφεραν υλικό φυτωρίου και λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Οι χορηγοί των δράσεων είναι: Πιάσε Πράσινο Φυτώριo, Δαμιανάκης Εμπόριο Ηλεκτρολογικού Υλικού, Proton Power, Πανταλός Ηλεκτρολογικό Υλικό, Καυκάς Ηλεκτρολογικό Υλικό. Τις τσάντες  πολλαπλών χρήσεων στους πολίτες διαθέτει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), ενώ επίσης υλικό ευαισθητοποίησης προσφέρει το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης. Τις δράσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας υποστηρίζουν η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Για τις σημερινές απογευματινές εκδηλώσεις ευχαριστούμε την Ομάδα Κρουστών Batala Creta η οποία θα παρουσιάσει τη δουλειά της που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η Batala είναι μια διεθνής ομάδα που δραστηριοποιείται σε 20 χώρες σε όλον τον κόσμο με περισσότερους από 1.000 μουσικούς. Παίζοντας με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργούν μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία που ξεσηκώνει τις αισθήσεις!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...