Ηράκλειο: Ασθενής οπλοφορούσε στην Ψυχιατρική Κλινική – Σε πλήρη απόγνωση οι εργαζόμενοι

Κανένα σχόλιο

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ καθώς καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και το απαραίτητο προσωπικό

Σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση, πρόσφατα γιατροί, νοσηλευτές αλλά και νοσηλευόμενοι κινδύνευσαν από έναν ασθενή που οπλοφορούσε και ήταν σε κατάσταση σοκ.

Ευτυχώς, όπως αναφέρει το cretapost.gr, το συμβάν έληξε χωρίς κάποιον τραυματισμό ωστόσο –όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην κλινική– ήρθε να αναδείξει τα πολλά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις της συγκεκριμένης κλινικής.

"Sponsored links"

Όπως είναι γνωστό, η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι η μοναδική δημόσια κλινική της Ανατολικής Κρήτης και καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά δεκάδες περιστατικά.

Συνέχεια στην κλινική παρατηρείται υπερπληρότητα ενώ δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό όπως ειδικευμένοι ψυχίατροι και νοσηλευτές.

Παράλληλα, ο χώρος των Οξέων είναι άκρως ακατάλληλος.

Οι εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ για μία ακόμα φορά τονίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν ζητώντας εδώ και τώρα λύσεις τόσο στις υποδομές, όσο στην ενίσχυση του προσωπικού αλλά και της ασφάλειας των εργαζομένων και των νοσηλευομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ εκτέθηκαν σε κίνδυνο από διεγερτικό ασθενή που οπλοφορούσε, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι επικίνδυνες ελλείψεις στη μοναδική δημόσια Ψυχιατρική κλινική της Ανατολικής Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι της κλινικής έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην κλινική λόγω της συνεχούς υπερπληρότητας, της τραγικής έλλειψης προσωπικού (κυρίως από ειδικευμένους ψυχιάτρους και νοσηλευτές), της ακαταλληλότητας του χώρου των Οξέων αλλά και της γενικότερης έλλειψης δομών χρόνιας φιλοξενίας στην Κρήτη, που εγκλωβίζει χρόνιους ή με κοινωνικά προβλήματα ασθενείς στην κλινική. Παρ’ όλα αυτά, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, 2 χρόνια μετά την ανοιχτή επιστολή μας που γνωστοποιούσε τα τεράστια προβλήματα της κλινικής και τα αιτήματά μας.

Έρχεται έτσι ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα της ασφάλειας του προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών,  καθώς περιστατικά βίας και επιθετικότητας είναι συχνά εντός της κλινικής και στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών λόγω της φύσης των ψυχιατρικών νοσημάτων. Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου είναι ολιγάριθμο, δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών και καλείται να εκτελεί παράλληλα πολλαπλά καθήκοντα. Επίσης η κλινική είναι σημαντικά υποστελεχωμένη, με εξαντλημένο προσωπικό, οι ασθενείς στοιβάζονται στο διάδρομο σε ράντζα ακόμα και στο τμήμα Οξέων περιστατικών, κάνοντας τη κατάσταση ακόμα πιο αφόρητη, ενώ πολλοί χώροι (πχ. γραφείο ειδικευομένων, εξεταστήριο Τμήματος επειγόντων περιστατικών κ.α) δεν διαθέτουν εξόδους ασφαλείας.

Αρνούμαστε να εκθέτουμε άλλο εμάς, τους συναδέλφους μας και τους ασθενείς σε κίνδυνο από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν λαμβάνονταν τα κατάλληλα μέτρα, που επιβάλλονται σε μια σύγχρονη Ψυχιατρική κλινική! Απαιτούμε:

"Sponsored links"

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: ειδικευμένοι ψυχίατροι, νοσηλευτές και προσωπικό ασφαλείας κατάλληλα εκπαιδευμένο στη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών

Ολοκλήρωση και υλοποίηση της μελέτης επέκτασης του τμήματος Οξέων και συνολική βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στη κλινική μας.

Άνοιγμα δομών χρόνιας φιλοξενίας ασθενών (ξενώνες, οικοτροφεία, δομές για χρονίως πάσχοντες), άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου και ειδικής κλινικής απεξάρτησης (detox), που θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της κλινικής και φυσικά στη παροχή βέλτιστων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις