Ηράκλειο: Εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους μερίδιο από το επίδομα των 800 ευρώ – Τι καταγγέλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Κανένα σχόλιο

Από τη μία μέρα στην άλλη έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι απέναντι στη πανδημία, αλλά οι πρώτες συνέπειες που αισθάνονται, είναι στην τσέπη τους και, κάποιες φορές στην αξιοπρέπειά τους. Όλοι εύχονταν να μη γίνει και στο Ηράκλειο αλλά, δυστυχώς, ο τόπος μας δεν μπορούσε να μείνει εκτός … της μόδας.

Εργοδότες, όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιος Βοργιάς, απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να λάβουν μερίδιο από το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν. Το επιχείρημά τους είναι πως εκείνοι τους εγγράφουν στο σχετικό σύστημα, κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες, συνεπώς, έχουν κάθε δικαίωμα να ανταμειφθούν!

Ο κ. Βοργιάς τονίζει πως η διαδικασία είναι απλή, μπορούν να την ακολουθήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τη βοήθεια του δικού τους λογιστή. Οι τελευταίες εβδομάδες μοιάζουν με κόλαση για τον ίδιο που είναι συνεχώς σε επικοινωνία με εργαζόμενους σε απελπισία, και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι ο ΟΑΕΔ.

"Sponsored links"

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες από τα συνδικάτα να λάβουν επιδόματα και άλλοι κλάδοι, όπως του κατασκευαστικού τομέα, οι οικοδόμοι. Οι διαδικασίες προχωρούν αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους, συνεπώς, τα ερωτήματα πολλά και διαρκώς προκύπτουν και άλλα.

Είναι γεγονός ότι δόθηκε παράταση στο επίδομα ανεργίας για δύο μήνες, ωστόσο, ο κ. Βοργιάς αναφέρει πως θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για όσους το ταμείο έληξε νωρίτερα. Λόγω του γνωστού προβλήματος με την Thomas Cook, πολλοί εποχικοί υπάλληλοι μπήκαν στο ταμείο για μικρό χρονικό διάστημα και κάποιοι είναι χωρίς κανένα εισόδημα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η κατάσταση των οικονομικών τους είναι τραγική και έχουν ανάγκη κάποιας στήριξης αφού το σίγουρο είναι πως η τουριστική σεζόν αν ξεκινήσει, θα αργήσει πάρα πολύ. Οπότε, πώς θα τα βγάζουν πέρα, άγνωστο…

Ο κ. Βοργιάς λέει χαρακτηριστικά πως από την παράταση του επιδόματος, μόλις το ένα δέκατο των εργαζομένων καλύπτεται. Εξηγεί, ακόμα, πως μετά από παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, ξεκαθαρίστηκαν τα εξής που αφορούν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και γενικότερα το εποχιακό προσωπικό: Η επιδότηση του επιδόματος ανεργίας, για αυτούς που επλήγησαν λόγω Thomas Hook θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Απριλίου. Η καθυστέρηση σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οφείλεται στον φόρτο εργασίας, που ομολογουμένως έχει η υπηρεσία. Όσοι από τους παραπάνω πήραν την τρίμηνη επιδότηση, και έληξε από 1η Ιανουαρίου και εργάστηκαν κάποιες ήμερες, επίσης θα ενταχθούν στην δίμηνη παράτα

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις