Ηράκλειο: Λουκέτα και ενοικιαστήρια σε τουριστικές επιχειρήσεις – Παγωμένη η ζήτηση για σπίτια

Κανένα σχόλιο

Τεράστιες και πολυεπίπεδες φαίνεται πως είναι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η τουριστική σεζόν έχει και επίσημα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου ωστόσο οι τουρίστες που φτάνουν στην Κρήτη είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια.

Εξ αρχής, όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, γνώριζαν πως φέτος η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη καθώς το πιο αισιόδοξο σενάριο που είχε ακουστεί έκανε λόγο για το 30% των περυσινών τουριστών.

"Sponsored links"

Ακόμα όμως και με αυτό το σενάριο τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τα ξενοδοχεία – κυρίως τα μικρά καταλύματα – αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Γι’ αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ήδη έχουν αρχίσει σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους τα «λουκέτα» αλλά και τα ενοικιαστήρια.

Όπως ήδη έχει παρουσιάσει το cretapost στις μεγάλες τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου, όπως η Χερσόνησος, τα Μάλια και η Αμμουδάρα τα πάντα είναι έρημα.

Την ίδια ώρα, συνεχώς εμφανίζονται νέα ενοικιαστήρια στα μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές.

«Έχουν αυξηθεί τα ενοικιαστήρια επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου Γιάννης Μαυριτσάκης και συνεχίζει «κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρχαν αρκετοί επιχειρηματίες που προχώρησαν σε κάποια αγορά οικοπέδου ωστόσο αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν παγώσει. Όλοι περιμένουν να δουν τι έχει γίνει».

Παράλληλα, ο κ. Μαυριτσάκης θεωρεί πως ο επόμενος μήνας θα είναι καθοριστικός στον τομέα των ενοικιάσεων των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και των ξενοδοχείων.

"Sponsored links"

«Για την ώρα υπάρχουν λίγα ενοικιαστήρια. Πιστεύω όμως ότι αν δεν αλλάξει αυτό που βιώνουμε όλοι μας τότε σίγουρα το μέλλον δεν θα είναι καλό. Τα ενοικιαστήρια θα αυξηθούν. Θεωρώ ότι ο επόμενος μήνας θα είναι ο καθοριστικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυριτσάκης.

Η ζήτηση σε σπίτια έχει… παγώσει

Κάθε χρόνο αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσιζαν για ένα μήνα ή και τρίμηνο να ενοικιάσουν ένα σπίτι σε τουριστική περιοχή προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους με την οικογένειά τους.

Ο κορονοϊός όμως και οι οικονομικές συνέπειές του το έχει… παγώσει.

«Δεν γίνονται καθόλου ενοικιάσεις. Δεν κινείται τίποτε. Όλα έχουν παγώσει και όλοι βρίσκονται σε αναμονή. Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίοδο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυριτσάκης.

cretapost.gr 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις