Ηράκλειο: Παρουσία Αραχωβίτη, ημερίδα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία

Κανένα σχόλιο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία» την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 10 π.μ.-3 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, πάρκο Θεοτοκόπουλου Ηράκλειο). Στην ημερίδα θα παραστεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

10:10-10:30 Χαιρετισμοί

Περιφερειάρχης: Σταύρος Αρναουτάκης

"Sponsored links"

Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης: Μαρία Κοζυράκη

Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κρήτης: Αλέκος Στεφανάκης

10:30-11:00 Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης

11:00-11:15 Καθηγήτρια Τμήματος Χημείας και Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών και Χημικών Διεργασιών Πανεπιστημίου Κρήτης, Μαρία Κανακίδου: «Κλιματική Αλλαγή και Επιπτώσεις στην Περιοχή μας»

11:15-11:30 Διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών, Εφαρμογών και Επικοινωνίας Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Μιχαήλ Σιούτας: «Κλιματική Αλλαγή και Συνέπειες στον Αγροτικό Τομέα»

11:30– 11:45 Καθηγήτρια Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Κρήτης, Ελένη Γουμενάκη: «Η Παραγωγή Τροφίμων σε ένα Κόσμο που Αλλάζει»

11:45-12:00 Διδάκτωρ ερευνητής γεωπόνος, Βασίλης Γκισάκης: «Η Μεσογειακή Γεωργία σε ένα Μεταβαλλόμενο Κλίμα: Η Προοπτική της Αγροοικολογίας»

12:00-12:15 Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού της ΕΥΔ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), Νικόλαος Καραβάς: «ΠΑΑ και Κλιματική Αλλαγή»

12:15-12:30 Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Γιώργος Ψαρράς: «Κλιματική Αλλαγή και Επιπτώσεις στον Αγροτικό Τομέα»

"Sponsored links"

12:30-12:45 Μέλος Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κρήτης, Μαρίνος Κριτσωτάκης: «Κλιματική Αλλαγή και Επιπτώσεις στους Υδάτινους Πόρους της Κρήτης»

12:45-13:00 Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη: «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2014-2020 και Κλιματική Αλλαγή»

13:00-13:15 Σύμβουλος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γεωπόνος Msc, Βαγγέλης Γατσέλης: «Η διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

13:15-13:25 Πρόεδρος Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Δημήτρης Κουνενάκης: «Εγγειοβελτιωτικές Μελέτες»

13:25-13:35 Διευθυντής του Αγροτικού Οπωροκηπευτικού-Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Ιωάννης Χαραλαμπάκης: «Οι αγρότες της Μεσαράς απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής»

13:35-13:45 Γραμματέας ΤΟΕΒ Γέργερης Ν. Ηρακλείου, Γιάννης Μανασάκης: «Πρακτικές Ορθής Διαχείρισης του Νερού»

Παρεμβάσεις από εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων και Οργανώσεων Παραγωγών

Συντονιστής: Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προϊστάμενος Τμήματος Γεωργικών Εφαρμογών και Ανάλυσης Λιπασμάτων της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κρήτης, Χαράλαμπος Συμινής

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις