Ηράκλειο: Σεμινάριο για την ένταξη προσφύγων

Κανένα σχόλιο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Πεδίου Αττικής), με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν στο Ηράκλειο 2ο κύκλο διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σε ζητήματα προστασίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Πειραματικού Θέατρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι :

"Sponsored links"

  • Ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών: Εισαγωγή στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το μέλλον.
  • Από την παροχή προστασίας στις βιώσιμες λύσεις: το ισχύον πλαίσιο.
  • Ειδικά ζητήματα συνδιαλλαγής με δημόσιες υπηρεσίες: θεώρηση γνησίου υπογραφής, καταχώρηση ληξιαρχικών γεγονότων, βεβαιώσεις/πιστοποιητικά, πρόσβαση σε υπηρεσίες ΤΕΒΑ, έκδοση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, τραπεζικού λογαριασμού, εγγραφή στον ΟΑΕΔ, χορήγηση/ανανέωση εγγράφων, γλώσσα επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες.
  • Αποτύπωση των αλλαγών στη διαδικασία ασύλου βάση του νέου νομοθετικού πλαισίου, νέα νομικά έγγραφα.
  • Εργασία με πρόσφυγες: από ποια θέση, για ποιον σκοπό, με ποιους τρόπους.
  • Πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις: αιτούντες άσυλο και ευαλωτότητα – Η περίπτωση των παιδιών προσφύγων, των ατόμων με αναπηρία και των θυμάτων βίας
  • Καλές πρακτικές και ζητήματα προς περαιτέρω διερεύνηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις