15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Συνάντηση στο ΕΛΜΕΠΑ σχετική με την τεχνολογία των μπαταριών και την ηλεκτροκίνηση

Ημερομηνία:

Με επιτυχία διεξήχθη, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Ηράκλειο, συνάντηση σχετική με μπαταρίες και ηλεκτροκίνηση, με συμμετοχή της εταιρείας Delta Nano-Engineering Solutions (Cyprus) Ltd., εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Battery 2030+», μελών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στελεχών της υπηρεσίας που υποστηρίζει την στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε σχέση με την πρωτοβουλία «Battery 2030+», πρωτοβουλία που αποτελεί πρωτοβουλία μεγάλης κλίμακας, σχετική με το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας μπαταριών στην Ευρώπη. Ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη μπαταριών που θα συνδυάζουν υψηλή απόδοση, ασφάλεια, βιωσιμότητα, οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος και θα μπορούν να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Συνακόλουθα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας είναι η χωρίς ρύπανση κίνηση, η αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και μια σειρά αναδυόμενων εφαρμογών όπως η ρομποτική, οι ιατρικές συσκευές, η αεροδιαστημική και πολλά άλλα. Ως απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας έχει τεθεί η ανάδειξη της Ευρώπης σε πρωτοπόρα δύναμη για την ανάπτυξη των μπαταριών του μέλλοντος.

Η Delta Nano – Engineering Solutions (Cyprus) Ltd., η οποία και διοργάνωσε τη συνάντηση, σχεδιάζει και παραδίδει λύσεις υψηλού επιπέδου σε θέματα εξοπλισμού, επεξεργασίας, κατασκευών προσομοίωσης και γενικά ασχολείται με θέματα έρευνας και ανάπτυξης σε βιομηχανικές εφαρμογές. Στα προϊόντα της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται τεχνικές εναπόθεσης χημικών ατμών (CVD), αντιδραστήρες επεξεργασίας νερού και συστήματα διανομής. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη στενά με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και στη φάση αυτή εξετάζεται η από κοινού συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία «Battery 2030+».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κος Νίκος Κατσαράκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους επιστήμονες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της συνάντησης. Την συνάντηση συντόνισαν η κα Δήμητρα Βερνάρδου (η οποία πρόσφατα εκλέχθηκε στο ΕΛΜΕΠΑ, με γνωστικό αντικείμενο την αποθήκευση και εξοικονόμηση ενέργειας) και ο CEO της Delta Nano-Engineering Solutions (Cyprus) Ltd. κ. Χαράλαμπος Δρόσος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ