Ηράκλειο: Τα κανονάκια κρότου και εκφοβισμού που βάζουν αγρότες στον Μαραθίτη φοβίζουν τα πουλιά… και τους ανθρώπους! Έντονες αντιδράσεις

Κανένα σχόλιο

Μία νέα μοδα υπάρχει τα τελευταία χρόνια για τους αγρότες με μία συσκευή που χρησιμοποιουνε για να διώχνουν τα πουλιά από τις καλλιέργειές τους.

Το όνομα της συσκευής; “Κανόνι κρότου και εκφοβισμού”. Και όπως λέει και το όνομα σκοπός του να κάνει δυνατές εκπυρσοκροτήσεις “ικανές να διώξουν πουλιά αλλά και ζώα από πολύ μεγάλες εκτάσεις”, όπως αναφέρεται σε σχετικό φυλλάδιο.
 
Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τα πουλιά και τα ζώα που διώχνουν από την περιοχή, διώχνουν… και τους ανθρώπους, αφού ο επαναλαμβανόμενος κρότος σα δυνατός πυροβολισμός κάθε λίγα λεπτά έχει σπάσει τα νεύρα των κατοίκων της περιοχής Μαραθίτης στο Ηράκλειο που δε μπορούν να ηρεμήσουν μέσα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους αφού το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Και πριν 3 χρόνια είχαν το ίδιο πρόβλημα όταν κάποιοι ασυνείδητοι καλλιεργητές αδιαφορώντας για τους κάτοικους της περιοχής γέμισαν τις καλλιέργειές τους κανονάκια κρότου.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους αλλά συνολικά για την πανίδα της περιοχής, αφού πέραν των ανεπιθύμητων για τους αγρότες πουλιών, έχουν εξαφανιστεί τα γεράκια και κάθε είδους πτηνού αλλά και τα οικόσιτα ζώα παρουσιάζουν προβλήματα λόγω του εκκωφαντικού ήχου που επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις