19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Ψάχνουν στο βίντεο για τους κλέφτες των ελιών

Ημερομηνία:

Προβληματισμός επικρατεί στις αστυνομικές αρχές από το περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα Δαμάνια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όταν δυο άτομα με την απειλή πιστολιού, όπως καταγγέλθηκε κι έχοντας ένα αυτοκίνητο από το οποίο είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες έκλεψαν τις ελιές από την αυλή ενός 60χρονου ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και τσουβάλια με ελιές από τα σπίτια δυο ακόμα συγχωριανών του θύματος.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη κι όπως είναι φυσικό προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στο συγκεκριμένο οικισμό, αλλά και σ´όλα τα χωριά της ενδοχώρας, καθώς μπορεί και τα προηγούμενα χρονια στην περίοδο της ελαιοσυλλογής να είχαμε και πάλι κλοπές αλλά εισβολή με απειλή πιστολιού είναι περιστατικό ασυνήθιστο!

Ψάχνουν το βίντεο 

Η αστυνομία ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωση. Θεωρεί πως υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο από επαγγελματίες και ανθρώπους που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε ενώ φαίνεται το συγκεκριμένο περιστατικό να σχετίζεται με παρόμοια κλοπή που είχαμε την ίδια βραδιά στο Λαράνι.

Στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχει βίντεο από γειτονικό σπίτι του θύματος στα Δαμάνια στο οποίο πάντως δεν φαίνεται να καταγράφεται η χρήση όπλου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είχε μαζί του όπλο ο δράστης.  Την προανάκριση  διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Η αστυνομία πάντως εκτιμά, ανεξαρτήτως τι φαίνεται στο βίντεο  ότι ο παθόντας είναι σοβαρός και λέει αλήθεια. Πιστεύουν ότι αυτός που έκλεψε τις ελιές κρατούσε όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε για να απειλήσει.

Πράγματι η κάμερα παρακείμενης οικίας δεν έχει καταγράψει τον δράστη να κρατάει όπλο, πιστεύουν όμως ότι η καταγγελία έχει βάση. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει κάποια χαρακτηριστικά των δραστών λόγω ταραχής και φόβου, το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες, είναι βέβαιοι οι αστυνομικοί πως ήταν κλεμμένο, και πιστεύουν, το ίδιο βράδυ είχαν “επέλαση” και σε άλλες περιοχές, επιχειρώντας να κάνουν μια πολύ μεγάλη… μπάζα!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...