14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: 2 χρόνια με 3ετή αναστολή σε γιατρό που άφησε τετραπληγικό 33χρονο μετά από επέμβαση αφαίρεσης κύστης

Ημερομηνία:

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε έναν γιατρό ο οποίος κατηγορούνταν ότι άφησε τετραπληγικό έναν 33χρονο, έπειτα από επέμβαση.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2015, στο ΠΑΓΝΗ, όταν ο 33χρονος, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση κύστης, υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες.

Η χειρουργική επέμβαση δεν ήταν πετυχημένη, αφού ο 33χρονος υπέστη αιμορραγικό σοκ, αλλά και ανακοπή καρδιάς, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για 40 ημέρες, ενώ μετά το εξιτήριο που πήρε νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης για 6 μήνες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, όσον αφορά το ποινικό της σκέλος, ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό ενώ έπεται η εκδίκαση της αγωγής του 33χρονου, ο οποίος αποζημίωση από το ΠΑΓΝΗ.

Σύζυγος: «Δε θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν»

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα πιστοποίησης αναπηρίας από το ΙΚΑ, η πάθησή του 33χρονου ορίστηκε ως σπαστική τετραπάρεση εξαιτίας υποξίας-ισχαιμίας εγκεφάλου μετά από αιμορραγικό σοκ, ενώ το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 67%, σύμφωνα με σχετική απόφαση του εν λόγω ασφαλιστικού οργανισμού, το 2016. Σύμφωνα με τους φυσιοθεραπευτές, τους εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές που τον κούραραν, η εικόνα που παρουσίαζε ο 33χρονος πατέρας πριν από δύο χρόνια ήταν αυτή ενός τετραπληγικού ασθενούς με μειωμένη κινητική ικανότητα.

Λίγο μετά την έκδοση της χθεσινής απόφασης, εξερχόμενη από την αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα του 33χρονου κ. Μαρία Δρεττάκη-Σφακιανάκη ανέφερε με λυγμούς και υποβασταζόμενη από συγγενείς: «Τριάμισι χρόνια περιμέναμε να δικαιωθεί το παιδί μου. Και ήρθε η δικαίωση…».

Με δάκρυα στα μάτια η σύζυγός του: «Δε θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν»

Ούτε η σύζυγος τού 33χρονου κατάφερε, πάντως, να συγκρατήσει τα δάκρυά της: Η κ. Ε. Ερωτοκριτάκη δήλωσε ότι «η αλήθεια φάνηκε. Πήρε (σ.σ. ο κατηγορούμενος) έναν άνθρωπο 29 ετών και μου γύρισε πίσω έναν άνθρωπο ο οποίος νοητικά και κινητικά δε θα επανέλθει ποτέ πλήρως. Δε θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν πριν. Δε θα μπορεί να είναι δίπλα στα παιδιά του όπως είναι οι υπόλοιποι πατεράδες. Είναι όμως μια δικαίωση για τον αγώνα που κάνουμε και που θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα τα υπόλοιπα χρόνια. Ο άνδρας μου έχει μεγάλη θέληση. Μας δίνει τη δύναμη να πορευόμαστε μαζί του».

«Δυστυχώς, ανεξαρτήτως αποφάσεως, τα αποτελέσματα αυτής της ιατρικής αμέλειας δεν μπορούν να αντιστραφούν. Υπάρχει μια σοβαρότατη ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού. Αυτό που έχει σημασία είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία του παιδιού», ανέφεραν χθες μεταξύ άλλων, μετά την ολοκλήρωση της δίκης, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δικηγόροι κ.κ. Παναγιώτης Σκαρογιάννης και Ιωάννης Λαγγάς.

neakriti.gr, efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ