Ηχηρή παρέμβαση Αντώνη Μπαλωμενάκη: Αντισυνταγματική η μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία

Κανένα σχόλιο

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της μετατροπής των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχεία η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι βουλευτές του νομού που όλοι εκλέχθηκαν με το κυβερνών κόμμα κράτησαν χαμηλά τους τόνους. Σήμερα, όμως, και με αφορμή ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης προχώρησε σε μία ηχηρή παρέμβαση. Όπως επισήμανε, η μετατροπή των κτιρίων σε ξενοδοχεία συνεπάγεται αλλοίωση του σκοπού της δημόσιας δαπάνης και προσκρούει ακόμη και σε διατάξεις του Συντάγματος.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»:

«Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι κατ’ ουσίαν ο χώρος αποκτήθηκε με δωρεά του ελληνικού Δημοσίου προς το νεοσύστατο τότε Πολυτεχνείο. Και μάλιστα δωρεά με κοινωφελή σκοπό: την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου στο οποίο είναι ταγμένο το Ίδρυμα. Εκφράζω ζωηρή αμφιβολία σχετικά με τη νομική δυνατότητα μεταβολής του σκοπού για τον οποίο παραχωρήθηκε ο χώρος της Μεραρχίας και μετατροπής του σε εμπορική επιχείρηση καθώς την απαγορεύει ρητά το άρθρο 109 του Συντάγματος».

"Sponsored links"

Μάλιστα, συνεχίζοντας διευκρίνησε:

«Θεωρώ αδιανόητο το ότι λήφθηκε μία τόσο σημαντική απόφαση για τη φυσιογνωμία της ιστορικής πόλης μας χωρίς δημόσιο διάλογο. Και, δυστυχώς, όχι από έναν ιδιώτη επιχειρηματία, αλλά από τη διεύθυνση ενός Ιδρύματος που φιλοδοξεί να εντάσσεται οργανικά στη ζωή αυτής της πόλης. Η απερχόμενη διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέλαβα σημαντική ευθύνη. Τα ιδιωτικά του θέματα μπορεί κάποιος να τα ρυθμίζει όπως θέλει, μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Τη δημόσια περιουσία, ασφαλώς όχι!»

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Κεντρικό Ενημερωτικό ΜαγκαζίνοΚΥΡΙΑΚΗ, 2:00 pm - 3:00 pmμε τον Νίκο Ανδρίτσο
    Στην καρδιά της ημέρας όλα τα γεγονότα και οι προεκτάσεις τους από το προσκήνιο και το παρασκήνιο αλλά και «Μάθε τα καλά νέα», ένα ένθετο με την αισιόδοξη είδηση της ημέρας. Επίσης στις 14:15 έγκυρες διεθνείς ειδήσεις απο την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle