Η άρνηση του Ντύλαν

Κανένα σχόλιο

Γράφει η Ροδάνθη Κουμή

 

Θα το πάρει ή δεν θα το πάρει το Νόμπελ ο Ντύλαν!

"Sponsored links"

Ιδού η απορία!

Ο Ντύλαν αυτός ο πολύ σπουδαίος τραγουδοποιός ,ποιητής,μουσικός και άνθρωπος έχει εξαφανιστεί και η ακαδημία τον ψάχνει επειγόντως!

Αλλά η ακαδημία δεν έχει καταλάβει ότι ο Ντύλαν δεν έχει ανάγκη από την αναγνώριση τους, ούτε καν από το χρηματικό τους έπαθλο.

Ο Ντύλαν έχει ήδη αναγνωριστεί από τον κόσμο ,έχει ήδη αγαπηθεί για την μουσική του ,έχει αγγίξει καρδιές με την φωνή του και έχει σπάσει σύνορα με την ποίηση του.

Είναι ήδη αναγνωρισμένος και δεν περιμένει την κάθε ακαδημία να του δώσει επιβράβευση για το έργο του.
Ο Ντύλαν είναι η φωνή της Αμερικής,της Ευρώπης,τηςΑσίας ,της Αφρικής και της Αυστραλίας ,είναι η διαμαρτυρία, η άρνηση, η αμφισβήτηση, η επανάσταση!

Δημιουργεί πολύπλοκα ροκ ποιήματα επηρεασμένος από μεγάλους ποιητές όπως ο Μπωντλαίρ,ο Ρεμπώ και ο Έλιοτ.

Η ροκ μουσική του αμφισβητεί διαρκώς το κατεστημένο, κοινωνικό και πολιτικό. Μια μουσική μόνιμης και διαρκούς αμφισβήτησης.

Μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής,επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του. Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής αυτής.

Ο μεγάλος νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2016 είναι ο Μπομπ Ντύλαν. Τιμάται γιατί έφερε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα από την μουσική παράδοση της Αμερικής. Πρόκειται για πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν. Στις ΗΠΑ διδάσκεται ως αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αμερικανικής κουλτούρας. Οι στίχοι του έφεραν την ποίηση στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και για πολλούς ο Ντύλαν είναι η πρώτη επαφή με τον ποιητικό λόγο. Ίσως τελικά δεν είναι έκπληξη ότι πήρε το Νόμπελ αλλά ότι άργησε να το πάρει….

"Sponsored links"

Και για αυτό το λόγο ίσως ο μεγάλος αυτός τραγουδοποιός είναι εξαφανισμένος!

Όταν έπρεπε να πάρει το Νόμπελ το Νόμπελ αργούσε!

Τώρα που ήρθε ίσως είναι πολύ αργά!

Κανείς δεν ξέρει! Όμως όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ντύλαν!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ροδάνθη Κουμή
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today