17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εστίασης Ν. Χανίων για τις επικείμενες εκλογές στο Σωματείο

Ημερομηνία:

Κείμενο έδωσε στη δημοσιότητα η Αγωνιστική Συνεργασία Εστίασης ν. Χανίων με αφορμή την εκλογική διαδικασία στο Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Νομού Χανίων την Τετάρτη 18 απρίλη. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφοι, σες σε λίγες μέρες ,στις 18 Απρίλιου 2018 ο σύλλογος εστίασης Ν. Χανίων διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ζούμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον βιώνοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των κομμάτων που συμφωνούν σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης. Ζούμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ένωσης και των μονοπωλίων που στην χώρα μας έχουν φτωχοποίησή πάνω από το 60%του λαού μας. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα όλοι εμείς οι μικροί επαγγελματίες δίνουμε καθημερινά ένα αγώνα επιβίωσης της επιχείρησης μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και η οικογένεια μας. Βουνό οι υποχρεώσεις μας σε φόρους ,ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, δημοτικά τέλη ,εξοντωτικά πρόστιμα και παράλληλα έχουμε τον βραχνά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Ταυτόχρονα είμαστε στόχος ότι εμείς ρίξαμε την «χώρα στα βράχια», ότι είμαστε φοροφυγάδες και κλέφτες. Έτσι ισχυρίζονται για να κρύψουν την αλήθεια η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ αλλά και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΓΣΕΒΕΕ). Συνέπεια όλων αυτών οι συνεχείς έλεγχοι από ΣΔΟΕ-Δημοτική αρχή ,υγειονομικό με αποτέλεσμα βροχή τα εξοντωτικά πρόστιμα και οι ποινές. Πάνω από το 60% των μικρών συναδέλφων μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ασφάλισης γιατί ούτε τους διακανονισμούς μπορούμε να εκπληρώσουμε. Τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, ,Δημοτικά τέλη συνεχώς αυξάνονται ,μάλλον μας θεωρούν ανώτερα οικονομικά στρώματα που η φοροδοτική μας ικανότητα είναι πολύ υψηλή.

Μαζί με όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα ήρθε να προστεθεί και ο κοινόχρηστος χώρος που καταλαμβάνει κάθε επιχείρηση για να μπορεί να δουλέψει. Η θέση μας ,που έχει κατατεθεί και επίσημα στην Δημοτική Αρχή είναι ότι μπορούμε όλοι (κάτοικοι, καταστηματάρχες, επισκέπτες ) να συνυπάρχουμε αρμονικά ιδιαίτερα στην παλιά πόλη των Χανιων – στο ενετικό λιμάνι αν υπάρξει ο ανάλογος σεβασμός από όλες τις πλευρές. Με αποκλειστική ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής ,χωρίς διαβούλευση σχεδίασε στα χαρτιά και μέσα στα δημοτικά γραφεία ένα κανονισμό κοινόχρηστών χώρων χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τα ξεχωριστά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές με τις συνεχείς παρεμβάσεις και αλλαγές. Άποψη μας είναι ότι ο Δήμος θα πρέπει να σταματήσει να χορηγεί άδειες λειτουργίας κατ’ εξαίρεση.

Θα πρέπει στο κομμάτι που τώρα είναι αμιγώς κατοικήσιμη περιοχή να σταματήσουν οι άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης θα πρέπει η άδεια λειτουργείας καθώς και η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου να αποτελεί ενιαία ενότητα. Άμεσα θα πρέπει ο Δήμος (είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος ) μαζί με τον σύλλογο και με τους άλλους φορείς που εμπλέκονται στους κοινόχρηστους χώρους να εξετάσει κάθε δρόμο ,κάθε στενό ξεχωριστά και ύστερα να οριοθετήσει την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων. Άμεση θα πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης που δεν θα πρέπει να εξισώνεται (όπως γίνεται μέχρι τώρα) η μικρή επιχείρηση με τα ξενοδοχεία και τα σούπερ μαρκετ.

Συνάδελφοι ,σες σήμερα καλούμαστε μαζί με τους μικρούς εμπόρους –μικρούς αγρότες και τους εργαζομένους να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα «σπασμένα» της οικονομικής κρίσης που δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το τεχνικό και νομικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από εφορία και τράπεζες ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Εδώ και καιρό τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία πάνε αυτόματα στο ΚΕΑΟ και ενεργοποιείται διαδικασία δέσμευσης λογαριασμών και κατασχέσεων. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων αντιμετωπίζει καθημερινά θέμα επιβίωσης.

Μπορούμε να παρέμβουμε οργανωμένα ,συλλογικά και αποφασιστικά; Εμείς λέμε ναι με κατεύθυνση αγωνιστική διεκδικητική. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο για να διεκπεραιώνει «επιμορφωτικά» σεμινάρια. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο να σπέρνει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε καθισμένοι στα μαγαζιά μας να λυθούν τα προβλήματα μας με υπομνήματα και με ανάθεση αλα καρτ. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο που θα παρακαλεί για λύσεις αυτούς που με τις πολιτικές τους και τις ενέργειες τους μας έφεραν ως εδώ (Κυβερνήσεις ,Δήμους ,συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες).Δεν θέλουμε ένα σύλλογο όπως είναι τώρα αδρανή και αμέτοχο από τα φλέγοντα προβλήματα μας. Έχουμε εμπειρία σε τοπικό επίπεδο τι αποτελέσματα φέρνει η συλλογική δράση.

Και πλειστηριασμούς έχει αποτρέψει, και βιβλιάρια υγείας έχει σφραγίσει, και επανασυνδέσεις ρεύματος έχει πετύχει σε συναδέλφους επαγγελματίες. Γι΄ αυτό λοιπόν ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εστίασης θέλει πρώτα και κύρια να μαζικοποίηση τον σύλλογο μας με νέες εγγραφές. Θέλουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ουσιαστικά στις διαδικασίες του συλλόγου σε μια κατεύθυνση αγωνιστική. Θέλουμε την συμμαχία με τους εργαζομένους τους μικρούς αγρότες τους μικρούς εμπόρους γιατί μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο έχουν το αφανισμό μας. Θέλουμε ένα σύλλογο να διεκδικεί την ζωή που μας κλέβουν.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωσή μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1.      Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

2.      Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

3.      Επαναφορά του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες . Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

4.      Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

5.      Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές Υγείας – Πρόνοιας, περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μικρούς επαγγελματίες και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

"google ad"

6.      Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές. Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

7.      Τη δυνατότητα ένταξης όλων των μικρών επαγγελματιών χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη. Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη»

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν ότι μέσα από την συλλογική διεκδίκηση υπάρχει «φως», να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εστίασης Ν. Χανιων που στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ. Εμπρός για ένα νέο ξεκίνημα του συλλόγου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...