Η αντίδραση των Βρυξελλών στην προστασία της α’ κατοικίας

Κανένα σχόλιο

Στο πιο λεπτό τους σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και το νέο νόμο Κατσέλη με τους Θεσμούς.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Βρυξέλλες και πολύ περισσότερο στη Φρανκφούρτη, έχουν πολλά ερωτήματα για βασικές παραδοχές του σχεδίου κι έτσι το τελικό κείμενο, που θα φτάσει στη Βουλή δεν αποκλείεται να έχει εκπλήξεις.

Για παράδειγμα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για «καθαρό» υπόλοιπο δανείου 130.000 ευρώ, πλέον οι συζητήσεις γίνονται επί τη βάσει συνολικού υπολοίπου, δηλαδή μαζί με τους τόκους.

"Sponsored links"

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ποιες ασφαλιστικές δικλείδες θα ενεργοποιούνται στις περιπτώσεις που κάποιοι από όσους υπαχθούν στη ρύθμιση ξεπεράσουν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά όρια ήτοι αν θα συνεχίσουν να επιδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αυτό που προκάλεσε, δε, τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα, για ένα μορατόριουμ, μια συμφωνία κυρίων, μεταξύ κυβέρνησης- τραπεζών, για «πάγωμα» των πλειστηριασμών, έως ότου πάρει μπροστά ο νέος μηχανισμός ρυθμίσεων, καθώς κρίνεται ότι πρόκειται για κίνηση με προφανή προεκλογικό χαρακτήρα, που δεν «κολλάει» με το υπό διαμόρφωση ρυθμιστικό πλαίσιο.

topontiki.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις