Η «Ανυπόταχτη Κρήτη» για τις ακροδεξιές συγκεντρώσεις: «Δεν μας πειράζουν οι ξένοι. Οι φτωχοί μας πειράζουν»

1 Σχόλιο

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης της «Ανυπόταχτης Κρήτης»:

Η παραπάνω φράση θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της ακροδεξιάς συγκέντρωσηςστο λιμάνι της Σούδας τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Μία συγκέντρωση της οποίας η οργάνωση πέρασε διάφορες παλινωδίες, και εν τέλει πραγματοποιήθηκε με ένα ασύντακτο και ατεκμηρίωτο κάλεσμα μίσους ενάντια στους «λαθρομετανάστες» και την «ισλαμοποίηση» της Κρήτης. Παρόμοια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, όπου υλοποιήθηκεεπίθεση από κοινού της Αστυνομίας με τους «ανώνυμους ακροδεξιούς» σε οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιφασιστικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση. Είναι ανατριχιαστικό μάλιστα το γεγονός ότι ένας από τους ακροδεξιούς επιτέθηκε στον κόσμο με αλυσοπρίονο!

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης, το μίσος, ο ρατσισμός και η φασιστική κοσμοθεωρία παραμένουν. Τα μπόλιασε άλλωστε μεμαεστρία η Νέα Δημοκρατία όλο το προηγούμενο διάστημασυνεχίζοντας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολιτικές της ΕΕ που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών και υψώνουν ματωμένα τείχη στην προσφυγιά. Τα μπόλιασε με την υλοποίηση της ρατσιστικής συμφωνιας ΕΕ-Τουρκίας,με την αντιπροσφυγική ρητορεία της και την έμπρακτη δολοφονική στάση της στον Έβρο ενάντια στους πρόσφυγες, με την ενεργή συμμετοχή της στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

"Sponsored links"

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο κόσμος που διαδήλωσε στη Σούδα και στο Ηράκλειο, δεν τήρησε κανένα μέτρο ασφαλείας εν όψει κορονοϊού -εν αντιθέσει με τις μαζικότατες διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά-, καθώς είμαστε σίγουροι ότι είτε πιστεύουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει είτε ότι είναι «κατασκεύασμα των μασόνων», είτε ακόμα χειρότερα ότι «οι Κρητικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τις αρρώστιες».

Θα σταθούμε όμως στην υποκρισία τους, γιατί πρόβλημα τους δεν είναι όλοι οι «ξένοι». Κάποιους «ξένους» μάλλον τους θέλουνε.

Τους θέλουνε τους «ξένους» τουρίστες, που έρχονται κατά εκατομμύρια κάθε τουριστική σαιζόν στην Κρήτη.

Τους θέλουνε τους «ξένους» που μαζεύουν το σύνολο των ελιών της Κρήτης, γιατί«είναι καλοί και ζητάνε ένα ξεροκόμματο μαύρα».

Τους θέλουνε τους «ξένους» μάστορες που έχουν χτίσει όλη την Κρήτη.

Τους θέλουνε τους «ξένους» επενδυτές, για να αγοράσουν όλη τη Νότια Κρήτη και να χτίσουν ξενοδοχεία τερατουργήματα καταστρέφοντας τον φυσικό πλούτο του νησιού.

Τους θέλουνε τους «ξένους» επενδυτές και τις πολυεθνικές πετρελαίου που θα καταστρέψουν το νησί και θα οδηγήσουν σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες τους λαούς της περιοχής για τα κέρδη των εταιριών.

Τους θέλουνε τους «ξένους» νατοϊκούς, την αμερικάνικη βάση , τηFRONTEXγια να βομβαρδίζουν λαούς , να καταστρέφουν χώρες και να θαλασσοπνίγουν γυναικόπαιδα στη Μεσόγειο.

Εν αντιθέσει με τους παραπάνω ξένους,μας λένε ότι οι πρόσφυγες ότι είναι ασύμμετρη απειλή που συμβάλλει στην «ισλαμοποίηση της πατρίδας μας» και στην αύξηση της εγκληματικότητας. Ποια εγκληματικότητα θα αυξήσουν αλήθεια; Αυτή που είναι ποτισμένη σε μία μερίδα κόσμου της Κρήτης;

"Sponsored links"

Γιατί όταν σκοτώνονται για ένα κομμάτι γη, είναι «λεβεντιά».

Όταν πυροβολούν αδιακρίτως είτε σε γάμους και γλέντια, είτε σε ανυποψίαστες πινακίδες, είτε ακόμα χειρότερα για επίλυση λογαριασμών είναι «καπετανιλίκι».

Όταν οδηγούν μεθυσμένοι, είναι «μαγκιά».

Όταν πραγματοποιούνται γυναικοκτονίες, είναι «παράδοση».

Γιατί αυτή εν τέλει, είναι η πραγματική αλλοτρίωση της Κρήτης. Ο σοβινισμός, ο ρατσισμός, η ματσίλα, η «υπερηφάνεια» που χαρακτηρίζουν ένα μικρό πληθυσμό του νησιού, που αρέσκεται να μιλάει για το Έπος ενάντια των Γερμανών κατακτητών, υιοθετώντας παράλληλα ακριβώς την ίδια ρητορεία με αυτούς, ογδόντα χρόνια μετά.

Ως Ανυπόταχτη Κρήτη δηλώνουμε την αποτροπή μας γιαστις διαδηλώσεις μίσους σε Χανιά και Ηράκλειο και την συνθηματολογία τους. Καλούμε το σύνολο του αντιφασιστικού, αντικαπιταλιστικού, ριζοσπαστικού κινήματος αλλά και του προοδευτικού κόσμου της Κρήτης να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στην Κρήτη με συνέπεια,παρά την απουσία της Χρυσής Αυγής. Ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι να παλέψουμε από κοινου

Γιατί κομμάτι της παράδοση μας είναι η φιλοξενία, η ανιδιοτέλεια, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Η παράδοση μας προκύπτει από μια μίξη φυλών και πολιτισμών, που η καθεμιά μπόλιασε και διαμόρφωσε τον κρητικό πολιτισμό.

Και αυτά ως Ανυπότακτη Κρήτη, καλούμε τον κρητικό λαό να προασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο. Ενάντια σε όλους τους «ανώνυμους», που εξυπηρετούν υπόγεια σκοτεινά φασιστικά κέντρα μίσους και ρατσισμού.

Για αυτό και εμείς ως Ανυπότακτη Κρήτη, περήφανα δηλώνουμε:

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, έξω οι φασίστες από το νησί!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Στέλιος

    Φίλε μου οποίος καί αν είσαι πού το έγραψες αυτό είσαι εκτός τόπου και χρόνου … Αν νομίζεις πως θα επιτρέψουμε το σχέδιο σας για παγκοσμιοποίηση γελαστικατε η Κρήτη είναι καί θά είναι φιλόξενη σε όλους όσους σέβονται πού πατάνε τα χώματα της και όχι στους ισλαμιστές που δεν σέβονται τίποτα…. Η Κρήτη θα παραμείνει ελεύθερη και παράδειγμα για όλους σας . Αυτό που έχουμε βάφτιση όποιον επαναστατεί ακροδεξιό η χουντικό πρέπει να σταματήσει… Καί νά ξέρεις κάτι ακόμα φίλε μου εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα Κρητική. Εσύ ας είσαι ότι θες γιατί με αυτά πού γράφεις ούτε κρητικός ούτε Έλληνας είσαι τα σέβη μου..

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις