15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Η Αρένα”: Σήμερα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογή του Σήφη Μιχελογιάννη

Ημερομηνία:

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019, στις 7:30 μ.μ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

«ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ» – ΣΗΦΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Χανίων και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Σήφη Μιχελογιάννη, «Στην Αρένα», την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:30, στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος και υπεύθυνη Νομού Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ο Γιάννης Φίλης, τέως πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, και ο συγγραφέας. Συντονίζει η φιλόλογος Μαρία Μαράκη. Θα υπάρξουν χαιρετισμοί φορέων, καθώς και μικρή μουσική επένδυση (πιάνο-φωνή).

Ο Σήφης Μιχελογιάννης παρακολούθησε τις σπουδές του στην Ιατρική Αθηνών μέχρι το 3ο έτος. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Αθήνας, της Νομικής Θεσσαλονίκης, της Ελληνογαλλικής σχολής των Χανίων, και του Φιλολογικού Τμήματος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Δικηγόρος Αθηνών, διετέλεσε Βουλευτής Χανίων επί σειρά ετών. Διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει τον τίτλο του Επίτιμου μέλους της Κοινοβουλευτικής του Συνέλευσης. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και υπεύθυνος Τομέα Κρήτης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αρθρογραφεί συστηματικά στα «Χανιώτικα Νέα» για τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινωνία.

Φωτογραφία στο εξώφυλλο: Μαρία Μιχελογιάννη

«Είναι γνωστή στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του και παρακολουθούν τα έργα του, η ικανότητα του Σήφη Μιχελογιάννη να σμιλεύει το χρόνο με τις λέξεις, μια ικανότητα ριζωμένη στην ευαισθησία της ψυχής που άνθισε στο πρώτο λιόγερμα της λευτεριάς, στα περήφανα Λευκά Όρη της Κατοχής. Διαβάζοντας τις σελίδες, ακουμπώντας το αυτί μας στις ράγες, για να ακούσουμε το τραγούδι της «Αμφικτυονίας», «Το άλυτο αίνιγμα», τη μουσική που ταξιδεύει στο ρυθμό της «Άμαξας», συνειδητοποιούμε ότι οι στίχοι του γίνονται βαγόνια και τα ποιήματά του αμαξοστοιχίες, με προορισμό ακόμη ανεξιχνίαστο. «Στο τραπέζι του Ομήρου κάθονται οι ανθρώπινες τραγωδίες» και «η μνήμη αναπληρώνει την τέχνη» γράφει ο ποιητής…»,  Χρήστος Τσαντής, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ