“Η Αρπαγή της Ευρώπης αλά Γερμανικά”: Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίων Δέκα στο Ηράκλειο ξαναγράφουν τον μύθο | Bίντεο

Κανένα σχόλιο

Η Β’ τάξη του Γυμνασίου Αγίων Δέκα στο Ηράκλειο συμμετέχει στο φετινό Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ- 6ο , με την ψηφιακή δημιουργία κόμικ: Η Αρπαγή της Ευρώπης α λά γερμανικά.

Οι μαθητές του σχολείου παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή του μύθου για την αρπαγή της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, τα γεγονότα, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, εξελίσσονται στον 21ο αιώνα, στο σήμερα.

Γράφουν σχετικά:

"Sponsored links"

Η Ευρώπη μια όμορφη κοπέλα στην Γερμανία – υιοθετημένη από… την Μέρκελ – κάπου στο τέλος την «ξαναπαίρνουμε»… την ξανακάνουμε Ευρώπη στην Ελλάδα. Πώς;;; Η συνέχεια στο ψηφιακό βίντεο που δημιουργήσαμε στο σύνδεσμο:

Η εργασία σενάριο έγινε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης: “Γνωρίζω το θέατρο και την οργάνωση – ανέβασμα θεατρικής παράστασης” με υπεύθυνο καθηγητή- συντονιστή τον Σήφη Πηρουνάκη.

Οι μαθητές σημειώνουν:

Μελετήσαμε την τοπική ιστορία μας- Γόρτυνα, αειθαλής πλάτανος, μύθος αρπαγής Ευρώπης, από τον Δία, από αρχαία Φοινίκη και………… «ξαναδιαβάσαμε» τους ιστορικούς και πολιτισμικούς συμβολισμούς που περικλείει. Έτσι διαμορφώσαμε το σενάριο ώστε να συνεχίζονται αυτοί οι συμβολισμοί στο σήμερα, στην κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα που περνάμε εμείς οι γονείς μας, εσείς, η Ελλάδα μας,.. και όλα αυτά με σάτιρα καυστική.. και ολίγο Αριστοφανική… για να γελάσει .. και κάθε πικραμένο χείλι …στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- μας χρειάζεται.

Untitled

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις