Η αφρόκρεμα της διεθνούς κοινότητας της Επιστήμης Πολυμερών στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Οι σημαντικότεροι Ακαδημαϊκοί και Ερευνητές της Επιστήμης των Πολυμερών από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται από Κυριακή 9 μέχρι Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο CretaMarisConventionCenter&BeachResortστηνΧερσόνησο.  Εκεί πραγματοποιείταιτο EuropeanPolymerCongress 2019 (EPF 2019, https://epfcrete2019.org/), το οποίο είναι το ανά διετία κύριο Συνέδριο της ΕυρωπαϊκήςΟμοσπονδίαςΠολυμερών (EuropeanPolymerFederation, EPF, www.epfwebsite.org). Το Συνέδριοοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Πολυμερών, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτηςυπό την προεδρία του κ. ΣπύρουΧ. Αναστασιάδη, καθηγητήτουΠανεπιστημίουΚρήτηςκαιΔιευθυντήτου ΙΗΔΛ, ο οποίος είναι ΠρόεδροςτηςEPFγιατην διετία 2018-2019.

Στο EuropeanPolymerCongress που είναι το σημαντικότεροΕυρωπαϊκό Συνέδριο στην περιοχή της Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών θα συμμετάσχουν γύρω στους 1,000 Επιστήμονες από όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κορέα, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ν. Αφρική και την Βραζιλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, προφορικές παρουσιάσεις από έμπειρους και από νεότερους επιστήμονεςκαθώς και παρουσιάσεις αφίσας από φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδάκτορες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυμερών (EPFPrize), το οποίο καθιερώθηκε μόλις το 2018 κατά την Σύνοδο του Συμβουλίου της EPF στο Ηράκλειο.ΒραβεύεταιοΚαθηγητήςLudwikLeibler, πρώηνΔιευθυντήςτουÉcoleSupérieuredePhysiqueetdeChimieIndustriellesdelaVilledeParis (ESPCI), για τις πρωτοποριακές θεωρητικές μελέτες του στην δομή συσταδικώνσυμπολυμερών και για την ανακάλυψη νέων υλικών, όπως αυτοϊάσιμωνελαστομερών και ουσιών γιασυγκόλληση ιστών.

"Sponsored links"

Σημειώνεται πως ηEPF, μέλη της οποίας είναι 24 Εθνικές Επιστημονικές Ενώσεις Πολυμερών της Ευρώπης,στοχεύει στονσυντονισμόκαιστηνενδυνάμωση κοινώνδραστηριοτήτωνμεταξύτωνΕυρωπαϊκώνχωρώνστηνπεριοχήτηςεπιστήμης, τηςτεχνολογίαςκαιτωνεφαρμογώντωνσυνθετικών και φυσικώνμακρομορίων, στην ενθάρρυνση της Ευρωπαϊκής συνεργασίας και δικτύωσης στην επιστήμη και μηχανική των πολυμερών όπως και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων Ευρωπαίων επιστημόνων στην επιστήμη των πολυμερών.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανοςγια τη διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού, το οποίο καθιστά την Κρήτη πόλο έλξης των κορυφαίων Επιστημόνων Πολυμερών παγκοσμίως.Ανέφερεότι στο Συνέδριο αναμένεται να παρουσιασθούν όλες οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολυμερών με πολλαπλές εφαρμογές τόσο σε τομείς υψηλής τεχνολογίας όσο και σε αντικείμενα της καθημερινής μαςζωής.  Το Συνέδριο θα δώσει, συνεπώς, μια μοναδική ευκαιρία στους νέους επιστήμονες της  χώρας μας να εκτεθούν σε όλα τα νέα επιτεύγματα ενώ θα προσφέρει και την ευκαιρία να αναδειχθεί η πρωτοποριακή Ερευνητική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα στον τομέα.  Κατέληξε, τέλος, πως η παρουσία τόσων διακεκριμένων Επιστημόνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να έρθουν στο Ηράκλειο πιστοποιεί την δεσπόζουσα θέση της έρευνας που γίνεται στο ΙΗΔΛ-ΙΤΕ και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην επιστήμητων πολυμερών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει,ήδη, οδηγήσει σε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις