Η Βενεζουέλα μηνύει την Τράπεζα της Αγγλίας για την κλοπή 31 τόνων χρυσού

Κανένα σχόλιο

Ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σαμουέλ Μονκάδα ανακοίνωσε την Τρίτη πως η χώρα του θα μηνύσει την Τράπεζα της Αγγλίας για την κλοπή 31 τόνων χρυσού που το οικονομικό ίδρυμα είχε στην κατοχή του. Η μήνυση θα κατατεθεί ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου.

«Η λεηλασία είναι έγκλημα εξόντωσης μέσω της άρνησης στον λαό ζωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει την χειρότερη πανδημία εδώ και έναν αιώνα. Είναι ο αποικιοκρατικός πόλεμος εναντίον της Βενεζουέλας», έγραψε ο Μονκάδα στο Twitter.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δράσει ως πράκτορας λεηλασίας εναντίον των λαών. Τώρα παραβιάζει συμβόλαια και εξαπατά έθνη εκμεταλλευόμενη την πανδημία. Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Μια προειδοποίηση στον κόσμο να μην εμπιστευτεί ξανά αυτούς τους πειρατές του 21ου αιώνα!», σημείωσε.

"Sponsored links"

Η νομική διαδικασία έρχεται έπειτα από την άρνηση της Τράπεζας της Αγγλίας να υπακούσει σε αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας για την πώληση μέρους του αποθέματος χρυσού της χώρας που το βρετανικό ίδρυμα διαθέτει, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) και να αντιμετωπιστεί μέσω αυτού η πανδημία στη Βενεζουέλα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που συμμετέχει στον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας και στις βαρύτατες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της.

Τον Ιανουάριο του 2019 το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε πιέσει την Τράπεζα της Αγγλίας να κατασχέσει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας και να τα παραδώσει στον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό. Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφτηκε η ύπαρξη ενός «μυστικού σώματος» στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, που έχει ως αντικείμενο δράσης του την «ανοικοδόμηση» της Βενεζουέλας έπειτα από μία επιτυχημένη ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

info-war.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις