Η Δανία μείωσε την ανεργία σε μηδενικά επίπεδα

Κανένα σχόλιο

Η Δανία κατάφερε να μειώσει την ανεργία σε επίπεδα σχεδόν μηδενικά, ωστόσο για τις αρχές της σκανδιναβικής χώρας αυτό δεν αποτελεί θρίαμβο αλλά μια απειλεί για την ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα τελευταία εποχικά διορθωμένα στοιχεία η ανεργία στη Δανία βρίσκεται στο 4,2%, ποσοστό που τεχνικά αντιστοιχεί σε πλήρη απασχόληση. Όμως η Κεντρική Τράπεζα της χώρας κρούει το κώδωνα προειδοποιώντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την επέκταση του εργατικού δυναμικού της ώστε να αποφευχθούν οι επιβλαβείς επιπτώσεις στην οικονομία.

«Η ανεργία έχει φτάσει πολύ κοντά στο δομικό της όριο», σημειώνει η Κεντρική Τράπεζα της Δανίας, κάτι που μεταφράζεται σε εξάντληση των διαθέσιμων εργαζόμενων. Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην έκθεση υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η πίεση στην αγορά εργασίας αυξάνεται με ελλείψεις εργατικού δυναμικού κυρίως στους τομείς της μεταποίησης και της κατασκευής.

"Sponsored links"

Το ποσοστό ανεργίας στη Δανία αντιστοιχεί ουσιαστικά σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά για μικρά χρονικά διαστήματα, αναζητώντας την επόμενη θέση εργασίας τους. Σχετικά με την επέκταση του εργατικού δυναμικού, η Κεντρική Τράπεζα της Δανίας προτείνει πως αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με συνταξιούχους που θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, με φοιτητές, με ανθρώπους που έχουν πάρει αναπηρικές συντάξεις και μπορούν να εργαστούν και με μετανάστες.

tvxs.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις